Tack för allt stöd!

Jag vill börja med att tacka från hela mitt hjärta för alla peppande och stärkande krya på mig-kommentarer jag fått senaste veckan. Ni som inte varit i liknande situation kan inte förstå hur mycket de betyder. ❤️

Efter inlägget om hur Monica hjälper mig över muren (och faktiskt också tidigare) var det några som tyckte att jag skriver fint och bra. Detta är något som har kommit de senaste åren. Jag har tänkt tillbaka på hur jag skrev när jag gick i skolan och de texter jag skrev då. När jag gick i tvåan och det skulle tränas på skrivstil kommer jag ihåg att fröken Laila sa till mig att jag fick texta istället för att fortsätta med skrivstilen (hon kunde väl inte se vad deg stod….) men jag visste inte vad texta var så jag fortsatte kämpa på. Hade jag förstått vad hon menade hade jag gladeligen bytt över till att ”skriva vanligt”.
I mellanstadiet och läraren sa att det var fri skrivning fick jag nästan panik, min fantasilöshet gjorde att halva tiden gick åt till att överhuvudtaget komma på något att skriva om. När inga andra idéer kom blev det som alltid ett matchreferat, oftast ishockey faktiskt, där matchen avgjordes i sista sekunden när Anders Eldebrink stänkte in ett slagskott från blålinjen och vann matchen åt Södertälje SK. Det måste ha varit hur tråkigt som helst att läsa de texterna.

Om jag kommer ihåg rätt var det nog inte förrän i årskurs två på gymnasiet som läraren förklarade så jag förstod meningen med adjektiv i en text. Att med adjektiv målas texten fram och det går att framkalla känslor hos läsaren om adjektiven används rätt. ”Använd minst ett adjektiv till varje substantiv”. En annan sak hon (kommer inte ihåg vad hon hette) gjorde var att visa mig att poesi kan vara många olika saker. Vi fick till uppgift att läsa en bok med poesi och jag var helt borta, jag hade, och har fortfarande, ingen erfarenhet av poesi men då visade hon mig en bok som heter ”Hela bollen ska ligga still” som är skriven av en författare som hette Bengt ”Cidden” Andersson. Han skrev poesi om fotboll och jag tyckte den var så bra att jag gick och köpte den sen. Han är ifrån en by utanför Kalmar och Kalmar FF har tryckt några av hans dikter på väggarna på guldfågeln arena.
Så om det är några lärare som läser detta som har elever som har svårt för dikter och poesi kan jag rekommendera denna bok. Om eleverna tycker om fotboll vill säga.

Detta är min bakgrund vad gäller skrivning så om jag kan skriva på ett sätt som uppskattas kan alla lära sig det. Det är som med allt annat, det kräva träning. Jag har skrivit här på bloggen i snart tre år så jag har tränat ganska länge nu.

Nu till det vardagliga. Jag har haft lite feber både i förrgår kväll och igår kväll men den har sjunkit några tiondelar från kvällen innan. Idag vaknade jag med hosta och lite halsont men tog då genast alvedon och sov några timmar till och sedan var det borta. Tålamodet på att bara vänta på att bli frisk var slut så vi passade på att åka en runda till Borgholm nu när Amanda är hemma från Vimmerby. Det är fantastiskt trevligt när hela familjen är samlad och gör något tillsammans, som alla vill. Det blir inte så ofta längre nu när barnen börjar bli stora.
Vi får väl se hur kroppen reagerar på detta men det var ingen större ansträngning att strosa runt en stund där. Skönt att komma ut i solen en stund också.

Andra bloggare

Mot Cykelvasan 2017

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer