Dags för årets andra lopp!

Imorgon är det dags för årets andra lopp, vilket också kommer bli årets första halvmara! Loppet jag syftar på är Kungsholmen runt, och det ska bli riktigt kul att få springa ett lite längre lopp! Millopp i all ära, men fan vad det är jobbigt att försöka prestera på en mil. Av någon anledning har jag fått för mig att det inte är riktigt lika jobbigt att prestera på en halvmara. Det är nog ord jag kommer få ångra efter 13-14 km imorgon. Men kul kommer det bli!

Jag är inte riktigt lika självsäker som tidigare när det kommer till min prestation. Det kan bli allt mellan 1.45 och 2h imorgon, men givetvis hoppas jag på det förstnämnda. Uppladdningen de senaste veckorna har nämligen varit lite sådär. Dragits lite med en förkylning och mycket att göra, så det är som det alltid brukar vara. Att man aldrig känner sig ordentligt förberedd borde inte förvåna mig vid det här laget.

Och sen har vi ju vädret också. 20+ och strålande sol. Inte riktigt optimalt om det ska gå snabbt. Men soltörstande som jag är efter en lång och kall vinter i norr (Stockholm) så tycker jag faktiskt det ska bli riktigt gött att springa i strålande sol. Även det är ord jag kommer ångra imorgon efter 13-14 km.

Allt eftersom jag springer lopp så blir jag tryggare och tryggare in min diabetes. Blodsockret inför en halvmara är inte längre en orsak att vara nervös, och det är jag väldigt glad för. Kommer ihåg hur jobbigt det kändes inför min första halvmara. Nu ser jag bara fram emot att få springa! Det är precis så det ska vara.

Jag har inga planer på att sänka mitt långtidsverkande insulin. Starten går kl 12, så jag ska stiga upp vid 08.00 och äta en ordentlig frukost och ta full dos snabbverkande insulin. Jag ligger hellre lite för lågt än för högt timmen innan så jag kan justera med snabba kolhydrater. Målet är att ligga på 8-9 i blodsocker en halvtimme innan start och sen dricka en Red Bull precis innan jag ska starta. Sen 3-4 gel under själva loppet. Återkommer med om jag lyckas, eller om någon av alla miljoner orsaker till att blodsockret inte blir som man tänkt sig har inträffat. Värme och stress kan ju både höja och sänka det….

Tänkte gå ut relativt lugnt i 5min-tempo och sen se hur kroppen känns efter 8-9 km. Förhoppningsvis finns det utrymme för att öka lite då. Men, med tanke på att uppladdningen har förstörts lite av sjukdom så ska jag försöka att inte stirra mig blind på tiden. Bättre att bara njuta av löpningen. Lättare sagt än gjort dock, man vill ju gärna prestera lite på lopp. Nåja! Jag återkommer med en löprapport på söndag!

 

 

Andra bloggare

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer