Dygnets timmar räcker inte alltid till

Nu har det blivit dåligt med både bloggande och träning den senaste veckan. Jag är mitt uppe i en flytt, igen. De senaste två helgerna har jag tillbringat i Lund där jag har flyttpackat. Resten av min lediga tid har gått åt till att resa (det tar ändå några timmar att åka mellan Lund och Stockholm..), hänga på Ikea och på mitt ideella engagemang inom Ung Diabetes.

Allt det börjar märkas lite på blodsockret. Jag vet inte om jag sagt det tidigare, men den positiva effekten av träning märker man väldigt tydligt av på blodsockret. Nu när jag inte tränat på en massa dagar så börjar blodsockret bli lite svängigt, det sticker lättare iväg känns det som. Vilket är att jämföra med exempelvis dagen efter jag sprang ett pass på 20 km, då tror jag inte det var över 9 en enda gång.

Det är ganska intressant när man tänker efter. I mitt liv känner jag direkt av konsekvenserna/fördelarna med allt som alla friska människor pratar om. Exempelvis en påse godis. Ni som är friska vet att det inte är nyttigt för er, men ni kan trycka i er en påse godis ändå och inte märka så mycket egentligen. Trycker jag i mig en påse godis kommer jag snabbt lida av effekterna, nämligen väldigt högt blodsocker. Det samma gäller träning, fast på andra hållet. Ni som är friska vet att det är bra att träna, men jag kan tänka mig att ni kanske inte alltid märker varför det är det.

Om jag ska försöka beskriva livet med diabetes för någon som är frisk så brukar jag säga att det är som att livet har en extra dimension. Allt som en frisk person tänker på när ”hen” gör något, tänker jag också på. Plus min diabetes. En fylla blir en fylla plus diabetes som jag måste hålla koll på. En bakfylla blir en bakfylla och en diabetes som jag måste hålla koll på. Det senare är inte att leka med heller. Känslan av att vakna upp tidigt på morgonen, dunkande huvudvärk och illamående, samtidigt som man har en kraftig känning som man måste häva med whatever sött man har hemma. Usch och fy. Haha, nåja. Var inte det jag skulle skriva om idag.

Imorgon är det tennistisdag! Lite paus från flytthetsen och allt jobb. Jag har tappat räkningen nu men sjätte gången gillt eller något!

Andra bloggare

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer