En alldeles för tidig och alldeles för kort årskrönika

Nu när december närmar sig är det hög tid att ta en tillbakablick på året som gått och samtidigt blicka framåt mot nästa år. Det har varit ett väldigt bra träningsår och jag har sprungit fler lopp än något år tidigare. Några nya PB också vilket visar att träningen faktiskt gett effekt. Det är alltid kul!

Alla lopp har också inneburit att jag blivit mycket tryggare i min diabetes och nu har jag verkligen en bra grund att stå på för fortsatta långlopp! Ta cykelvasan som exempel; jag sänkte jag knappt mitt långtidsinsulin och fyllde regelbundet på med gel och annan energi. Lyckades ta mig igenom loppet med stabilt blodsocker och utan en enda känning! Kan vara en av anledningarna till att jag tyckte just cykelvasan var ett jäkligt roligt lopp!

Nåja, för att sammanfatta året:

  • Premiärmilen (1 mil)
  • Kungsholmen runt (Halvmara)
  • Blodomloppet (1 mil)
  • Bjäre halvmara
  • Cykelvasan
  • Köpenhamn halvmara
  • Stockholm halvmara
  • Lidingöloppet

Jag ser redan fram emot vårens lopp! Först ut, förutom vasaloppet såklart som förmodligen kommer bli ett återkommande lopp nu när jag köpt en lägenhet i Sälen, är nog Berlin Halvmarathon. I år lyckades jag slå personbästa på Bjäre Halvmara, som är väldigt kuperat. Fick aldrig till det riktigt på en platt halvmara och med tanke på hur mycket jag sprungit sedan i början på juli när Bjäre Halvmara gick så har jag höga förhoppningar på halvmarorna nästa år. Dags att komma under 1:40!

På tal om Vasaloppet – tredje gången gillt och skam den som ger sig och allt det där! Det gick ju som ni vet inte så jäkla bra i år.. Men 2017 blir det Öppet Spår måndag, och jag ser fram emot det. Knappt hälften av deltagarna jämfört med ”riktiga” vasaloppet. Det kommer kännas tomt i spåret. Min bror ska göra en klassiker nästa år tillsammans med en barndomskompis, och jag hakar på för att ge grabbarna lite råd och stöd på vägen. Så förutom vasaloppet kommer det bli ett gäng andra långlopp nästa år också. Men jag ska försöka klämma in lite löpning mellan all skidåkning och cykling också.

Det går att följa min brors klassikersatsning på Instagram under #tvåvännerochenklassiker. Det bjuds på träningshelger och onyttig mat i mängder!

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Våra huvudsponsorer