Lördag. Ledig. Långpass.

Äntligt börjar vädret ordna upp sig lite även i Stockholm. Helgen, som var den sista lediga på ett bra tag, bjöd på sol och vårvarmt! Jag har officiellt överlevt vintern även denna gång! Det trodde jag inte när mörkret började komma krypande i oktober. Vårväder lockar till löpning, minst sagt. Man får se upp lite nu ifall man missköt löpträningen under vintern. Det är lätt hänt att man kör på med för mycket löpning och drar på sig någon skada nu när solen tittar fram. Förhoppningsvis kan jag undvika det misstaget. Som bekant är det dock svårt att hejda sig när löpningen flyter på bra.

I helgen blev det 18km löpning i lördags och söndagen tillbringade jag bakfull. Inte något jag brukar syssla med, bortkastad tid och utebliven träning. Och givetvis är det perfekt löpväder de få gånger jag blir bakfull. Lite bittert är det allt, för en gångs skull hade det gärna fått regna. Som tur var hade jag redan fått en bra runda på lördagen. 18 km som sagt, och eftersom jag i mitt förra (eller förförra?) inlägg hävdade att jag inte har några problem att springa en mil utan att få lågt blodsocker, så fick jag lågt blodsocker efter 7 km. Så kan det gå ibland, även om man tycker att man gör allting rätt. Det blev alltså några pauser under mina 18 km för jag var tvungen att fylla på med en hel del kolhydrater. Pauserna gjorde inte så mycket dock, vädret var bra och jag hade ingen tid att passa, och bortsett från pauserna höll jag strax under 5-minuters tempo. En helt okej runda med andra ord. Jag är nöjd!

Mina kommande 3 helger är uppbokade så det ska bli lite spännande att se om jag kan hålla uppe träningen. Kungsholmen runt närmar sig med stormsteg och det hade varit underbart att känna sig ordentligt förberedd när man väl står där på startlinjen.

 

Andra bloggare

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer