Vårens löpschema

Idag är det Världshälsodagen, och den har för första gången någonsin diabetes som tema! Det har jag firat med en lugn löprunda på 11 km. Jag var lite tung i benen under rundan och misstänker att det beror dels på lördagens lopp och dels på grund av att jag kört en hel del benövningar på gymmet den här veckan. Men det är ungefär en månad kvar till nästa planerade lopp så det är bara att köra på, benen behöver inte kännas pigga än på ett tag!

Nästa lopp ja, planen är att jag ska springa Kungsholmen runt i maj. Det är en halvmara som går två varv runt Kungsholmen. Att springa runt Kungsholmen är något jag gillar väldigt mycket då man kan springa precis vid vattnet i stort sett hela sträckan. Det kommer nog med andra ord bli ett riktigt fint lopp! Jag är lite spänd på att springa en halvmara också. Senaste halvmaran jag sprang var Stockholm Halvmaraton och då lyckades jag springa på 1:43 och hålla ett riktigt stabilt blodsocker under hela loppet. Jag var nästan mer stolt över den bedriften än över själva tiden. Det ska bli intressant att se om jag lyckas med det igen, eller om det bara var tur.

Andra lopp jag planerar att springa:

  • Milspåret. Ett millopp på Djurgården. Också väldigt vacker löpmiljö med mycket vatten. Stockholm är bra på det där med vackra löpspår väldigt centralt.
  • Blodomloppet. Jag håller på att försöka få ihop ett lag på jobbet. Det hade varit riktigt kul att få representera Diabetesförbundet i ett lopp!
  • Båstad Halvmarathon. Det är ett lopp som går mellan Torekov och Båstad. Tror det kan vara fina miljöer att springa i. Jag ska springa loppet tillsammans med mina klassikeradepter. På tal om det så fick jag precis ett sms från en av dom som varit ute på en 15km löprunda. Det börjar ta sig med träningen där!

Efter alla dom loppen så börjar Ultravasan45 närma sig. Hade hoppats få in ett marathon innan dess men det verkar inte fungera med mitt schema. Jag får helt enkelt fokusera på lite ordentliga långpass mellan alla lopp. Ni får hålla utkik efter en blå löpartröja där det står ”Diabetes hindrar mig inte” i vår!

Andra bloggare

Mot Cykelvasan

Team Merida Cykelvasan Cykelteamet för motionärer

Team Merida Cykelvasan är Sveriges första cykelteam för motionärer.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer