Skidtest – fällskidor kontra traditionella skidor

Strax efter nyår så deltog tre av de utvalda åkarna på Staffan Larssons Vasaloppsläger i Mora. De fick då en första kontakt med de nya fällskidorna från Madshus. I samband med lägret genomfördes också en test av fällskidorna i jämförelse med deltagarnas egna skidor.

 

Andreas, Christina och Angelica deltog och både fällskidorna och de egna skidorna var vallade av välmeriterade vallaren Thomas Söderberg enligt vad som beskrivs i tabellen nedan.

 

Testet genomfördes i Mora fredag 5 januari. John Vikman från Sportwin/Madshus, vallaren och skidsliparen Thomas Söderberg samt Vasaloppets marknadschef Jon Svensson assisterade och dokumenterade testet.

 

Andra bloggare

Mot Ungdomsvasan

Vasaloppets skolutmaning En skolklass väg mot Ungdomsvasan

Den vinnande klassen i Vasaloppets skolutmaning 2019 är klass 6 på Västra Karups skola i Båstad. De får nu chansen att anta en riktig utmaning: att med hjälp av den populära Vasaloppscoachen Mattias Svahn lära sig åka skidor och delta i Ungdomsvasan under Vasaloppets vintervecka 2019.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Lagom Kondition Podcast

Lagom Kondition är en podcast om konditionsidrott som finns till för oss riktiga motionshjältar som tränar på lånad tid mellan möten och barnskjutsningar.

Våra huvudsponsorer