KM på hemmaplan

Hej!

Som ni vet så blev det ju DNS förra helgen 🙁 Det är alltid tråkigt men tyvärr är det ju så ibland. Det är svårt att aldrig bli sjuk och att hela tiden vara på topp. Det var iaf ett bra beslut eftersom jag nu är hyfsat frisk. Igår så var det KM i Obbola. Ett varvlopp på 3 varv på en teknisk och jobbig bana.

Nummerlapp på!
Nummerlapp på!

Det är många tekniskt duktiga cyklister i Obbola så det kommer att bli väldigt tufft. Jag är ju egentligen bättre på lite längre enklare banor. Men ibland måste man ju utmana sig själv. Det blir också min första tävling detta år på min HT. Eftersom det är en hel del uppför och knixiga svängar så tror jag att en snabb och lätt HT är rätt cykel för kvällen.

off we go!
off we go!

Så här i efterhand så är jag inte helt säker på att HT var rätt val. Jag hade nämligen missat att vi skulle köra en stig som var rätt så tuff med rejält stora rötter. Nu fick jag studsa över dessa och det var tufft att få ett flyt på den stigen. Men HT:n var magisk i dom trixa uppförsbackarna. Jag fick en bra start och trots intervallstart så kom jag ikapp två cyklister redan på första varvet. Det stärker ju känslan i kroppen!

In för varvning
In för varvning

Banan var sjukt rolig även om det var väldigt teknisk. Det var strålande sol och perfekt väder för cykling. Jag kom in i ett bra tempo och det kändes som att jag skulle orka hela vägen. Mot slutet av loppet så kom pallplatscyklisterna och susade förbi, imponerande farter måste jag säga. Jag kom i mål på en 9:e plats (!) Det är jag väldigt nöjd med. Top 10 på en bana som egentligen inte passar mig. Det måste ju betyda att jag kanske har lärt mig något…?

Woho! jag flyger, eller nä!
Woho! jag flyger, eller nä!

Jag hade iaf väldigt roligt och som vanligt så var det en mycket bra ordnad tävling av Obbola IK Cykel. Nu är det fredag och jag vill ha massor av glass! Trevlig helg på er.

Här kommer min film från tävlingen

Andra bloggare

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Framtidens skidor

Fällskida i Vasaloppet! Väljer teståkarna fällskidor eller traditionella skidor under vinterveckan?

Följ Christina, Matz, Andreas och Angelica i deras uppladdning in mot Vasaloppets vintervecka och deras val av skida. Testgruppens experter är John Vikman från Madshus/Sportwin, vallaren och skidsliparen Thomas Söderberg samt Vasaloppets marknadschef Jon Svensson.

Våra huvudsponsorer