MTBguide på Mallorca

Hej!

Jag har precis kommit hem och är nu utbildad MTB guide på Mallorca! Vilken miljö att cykla i. Det liknar ingenting som vi har i Sverige. Det är helt galet kuperat, stenigt och bara så väldigt vackert! På vissa ställen så gjorde vi över 1000 höjdmeter på endast 20 km cykling.

Peppad inför första dagen!
Peppad inför första dagen!

Första dagen så var det lite enklare cykling i närheten av hotellet. Vi bodde i Palma men vi var runt på flera olika ställen och cyklade. Här kommer vi att ha teknikträning och även träna lite att köra uppför och utför… Det kommer att behövas.

Merida One-twenty
Merida One-twenty

Det är ganska teknisk cykling på Mallorca och mycket sten. Därför så passar det bäst med en fulldämpad cykel, man kan med fördel ha en Allmountaincykel. Då blir det ännu roligare. Jag körde på en Merida One-Twenty under hela veckan och den fungerade perfekt. Kanske lite tung uppför men oj så rolig utför!

Vilka vyer!
Vilka vyer!

Turerna kommer att bjuda på fantastiska vyer och som här flera tusen år gamla romerska vägar så svindlar sig fram längs bergen. Det var helt magiskt att få cykla här. Nåja, lite jobbigt också 🙂 Men så värt det.

peppade guider!
peppade guider!

Här är jag, Ola och Stefan som gör oss beredda för ännu en dag med spännande äventyr. Två väldigt trevliga killar och starka, duktiga cyklister. Ni kommer att vara i trygga händer.

Ute vid kusten
Ute vid kusten

Längst ute här går en av dom turerna som vi cyklade. Efter en fantastisk cykling med vattnet på ena sidan och ett berg på några hundra meter på den andra sidan så var det dags för en väldigt tuff cykling. Man kan väl säga så här, du har inte cyklat så långt och så brant uppför i Sverige, punkt. Så är det bara 🙂 Man får riktigt bra träning!

Utsiktspost
Utsiktspost

Men när man gjort klättringarna så kommer belöningen, antingen i form av otroligt roliga utförskörningar bland stenar och klippor eller men vidunderlig utsikt över hela ön och bergen.  Man bara njuter helt enkelt!

hyfsad utsikt
hyfsad utsikt

Så vill ni passa på att cykla i denna miljö med oss så boka din resa nu! Här har du mer info om resan!

Läs mer på Triponsport.se

Hoppas att vi syns i Mars!

Andra bloggare

Framtidens skidor

Fällskida i Vasaloppet! Väljer teståkarna fällskidor eller traditionella skidor under vinterveckan?

Följ Christina, Matz, Andreas och Angelica i deras uppladdning in mot Vasaloppets vintervecka och deras val av skida. Testgruppens experter är John Vikman från Madshus/Sportwin, vallaren och skidsliparen Thomas Söderberg samt Vasaloppets marknadschef Jon Svensson.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer