Ny cykel i höstmörkret! Hur går det med träningen?

Hej!

Det har snöat! Men inte på ett sådär positiv sätt så att man kan ta fram skidorna och bara njuta, nej! Det har kommit tillräckligt mycket snö för att göra det svårt att cykla men det går inte att åka skidor på det. Suck! Men man vet ju att vi nu går in i en period där det är lite svårare att få till bra träning. Eller välja träningsform. Så jag tänkte pigga upp er med lite bilder på min nya träningscykel! Ninety six 6000!

Mums!
Mums!

Men vadå? En till FS cykel??!! Japp, så är det. Nästa säsong så blir det ingen HT utan istället en tävlingscykel och en träningscykel. Varför då två cyklar? Dels så kommer jag att använda mig av denna cykel ovan under höst/vinter/vår som uppe hos mig kan vara ganska tuff mot cykeln. Samtidigt så är det ibland bra att kunna träna på lite tyngre prylar för att sedan få tävla på en superlätt cykel.

Fil 2017-10-31 13 02 14

Det är Eagle även på denna cykel. Dock så är det Eagle GX som ligger i en mycket mer snäll prisgrupp. Det gör bla att du kan hitta en ny kedja för endast 300:- istället för 1200:- 🙂 Även på denna cykel så blir det Fox som dämpare. Jag måste också säga att jag tycker att färgen är väldigt läcker på denna cykel. Cool, kaxig och riktigt snygg helt enkelt.

Fil 2017-10-31 13 02 36Jag skulle nog vilja att säga att detta är en väldigt bra FS som kommer att passa väldigt många. Den har en rimlig prislapp men erbjuder väldigt mycket kul för pengarna! Jag trivs väldigt bra på cykeln och hoppas hinna nyttja den väldigt mycket nu när vädret blir sämre och vintern närmar sig.

Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att ni hör av er till mig.

Lite kort info om cykeln: klicka här!

FÄLG MERIDA Expert CC
VÄXELREGLAGE Sram GX Eagle trigger
KEDJA Sram GX EAGLE
DÄCK Maxxis Ikon 29er 2.2 fold
RAM Ninety-Six lite CFA [29er] boost
STYRSTAM MERIDA Expert 31.8 -17
STYRE MERIDA Expert CC 720 flat
SADELSTOLPE MERIDA carbon Expert SB0 30.9
PEDAL NO
SADEL Prologo Scratch
BAKVÄXEL Sram RD GX EAGLE
NAV FoBearing disc boost XD
VEVPARTI Sram Stylo 6K EAGLE 30T
GAFFEL 32 Rhythm Performance 29″ 100 Remote
KASSETT Sram XG 1275 EAGLE 10-50T
BAKDÄMPARE FLOAT DPS Performance Elite Remote
BROMSAR Shimano SLX
VIKT 11.71 kg

Andra bloggare

Framtidens skidor

Fällskida i Vasaloppet! Väljer teståkarna fällskidor eller traditionella skidor under vinterveckan?

Följ Christina, Matz, Andreas och Angelica i deras uppladdning in mot Vasaloppets vintervecka och deras val av skida. Testgruppens experter är John Vikman från Madshus/Sportwin, vallaren och skidsliparen Thomas Söderberg samt Vasaloppets marknadschef Jon Svensson.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer