Drömcoach i Svartbäcksmåla!

Den 1a februari bjöd Vasaloppet oss till Svartbäcksmåla konstskidspår för en heldag med vår drömcoach Mattias Svahn!

Dom hämtade oss med en buss på skolan och lämnade av oss i tryggt förvar till Mattias, Per från Swix och en helt otroligt fint friluftsområde i Svartbäcksmåla utanför Nybro!

När vi kom fram fick vi vallaskola med Per från Swix och sedan vallade Per och Mattias alla våra skidor! Det blir nog inte bättre än så..

Sedan begav vi oss iväg till skidspåret med våra nyvallade skidor och gick direkt på nedförsbacken. En backe som bjöd på många fall, krashar, krockar och skratt!

Efter ett par timmar i spåren fick vi äta vår lunch i Värmestugan innan vi tog bussen hem till Araby igen!

Vi har verkligen fått in snitsen i åkningen nu och känner oss bekväma i vår utrustning. Och visst är vi ASCOOLA i våra kläder?

Vi kanske inte kommer vara snabbast i spåren men vi kommer se absolut snabbast ut!

Tack Svartbäcksmåla!! Tack drömcoach!! Tack Per från Swix!! Tack Vasaloppet!!

Andra bloggare

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer