Hej Världen!

Vi har klarat oss genom några av världens tuffaste utmaningar. Vi har gått över berg, simmat över hav och gömt oss från faror. Det är inget vi har valt. Men nu väljer vi att anta ännu en utmaning. En utmaning som är ännu längre bort från vår verklighet. Att ställa oss på ett par skidor!

Vi är 36 elever som går på Centrumskolan i Araby, Växjö. Vi kommer från Somalia, Irak, Kosovo, Kurdistan, Rumänien, Bosnien, Ryssland, Yemen, Ungern, Iran, Palestina. Tillsammans täcker vi en stor del av Världens kulturer. Nu vill vi att Sveriges kultur och historia blir en del av oss och vår framtid!

Vågar ni anta den utmaningen? Att lära oss hur man står på ett par skidor och tar oss igenom Ungdomsvasan 2018?

Vi är redo! Är ni?

Denna frågan ställde vi till Ungdomsvasan när dom i höstas skickade ut en ansökan om att få delta i deras tävling!

OCH VI VANN!!

Följ oss nu på vår resa från Araby till Mora! I Gustav Vasas skidspår för att trampa upp nya spår!

// Åk 6 Centrumskolan

Andra bloggare

Framtidens skidor

Fällskida i Vasaloppet! Väljer teståkarna fällskidor eller traditionella skidor under vinterveckan?

Följ Christina, Matz, Andreas och Angelica i deras uppladdning in mot Vasaloppets vintervecka och deras val av skida. Testgruppens experter är John Vikman från Madshus/Sportwin, vallaren och skidsliparen Thomas Söderberg samt Vasaloppets marknadschef Jon Svensson.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer