Skidchansen dag 2!

Andra dagen i Falun ägnades åt Retorik! Centrumskolan hade förberett presentationer där tips och råd för retorikkonsten gavs till Främbyskolans elever.

Efteråt delades barnen in i mindre grupper med elever från båda skolor för att skriva egna argumenterande tal!

Ämnet var: Varför det är så viktigt att gå ut på rast!

Samtliga lärare var överväldigade med vilka fantastiska tal som på så kort tid faktiskt konstruerats! Man hade intresseväckande inledningar, övertygande argument baserade på fakta men också känsla, samt kraftfulla avslut som fick alla att vilja vara ute på rasterna hädanefter!

Efter lunchen berättade Nadra och Hamza från Centrumskolan om sin och klassens resa från anmälan till Retorikmatchen 2017 till att dom i november tog emot guldmikrofonen och utsågs till Sveriges bästa retoriker i åk6.

Efter skoldagen kände alla barn att dom blivit ännu bättre på retorik och vi hoppas nu att Främbyskolan anmäler sig till Retorikmatchen 2018. Vi kommer att stötta dom hela vägen!

På eftermiddagen fick vi möjligheten att få åka Bergbanan på Lugnet längst upp till hoppbackarna och även besöka skidmuséet som ligger i toppen. Utsikten var fantastisk och vi förstår nu mycket mer om varför Falun är så stolta över sin skidhistoria och vi är så tacksamma och glada att få ta del av deras kultur! Och gissa om vi var laddade inför att ingå i den historia under morgondagen när vi med nya krafter och nytt mod skulle ta oss an skidåkningen i världens bästa skidspår!

Tack Falun! Vi kommer aldrig glömma hur vacker du var just denna eftermiddagen!

Andra bloggare

Digital teknik och innovation i skidspåret

Christer Norström AI i skidspåret

Christer Norström är skidtränaren som använder matematik och avancerad teknik för att förstå och lära ut skidåkning. Christer är en av grundarna till Vasaloppets första officiella digitala skidcoach, Racefox. Christer bloggar om skidåkning och teknik.

Mot Vasaloppets absoluta mittpunkt

Vasaloppet Lagom Podcast

Följ en genomsnittlig medelsvenssons väg till sitt första Vasalopp. Den officielle vasaloppscoachen Erik Wickström hjälper Niklas Bergh att optimera sin träning och låter honom testa olika träningsformer. Din perfekta kompanjon och inspiration i förberedelserna.

Våra huvudsponsorer