Cykla Vasaloppet! Kämpa om ära, spurtpriser och personrekord. Cykelvasan 90 är hela det traditionella Vasaloppet, fast på cykel. Starten går i Sälen och du passerar alla kända Vasaloppskontroller innan målgången i Mora. Loppet är en riktig utmaning som körs på 87,1 km skogsväg/grus och 6,9 km asfalt. Pumpa däcken, på med hjälmen.

Sedan starten 2009 har tiotusentals cyklister kämpat sig från Sälen till Mora.

Tävlingsregler

Cykelvasan är ett lopp som är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs i enlighet med SCF:s tävlingsregler TR 1, TR 4 och TR 12. Varje deltagare ställer upp på egen risk. Se SCF:s webbplats för mer information.
Med tanke på olycksrisk och säkerhet är det inte tillåtet att cykla med lurar i öronen, med exempelvis musik. Det är inte heller tillåtet med  påhängscykel, elcykel, enhjuling, barnstol på pakethållaren eller cykelkärra. Cykel med bockstyre får användas i motionsklass, men inte i tävlingsklass. Tandemcykel i tävlingsklass och de främre leden i motionsklass är heller inte tillåtet, det är godkänt i motionsklass från led 12 och bakåt. I tävlingsklass måste man vara medlem i en cykelklubb och lösa en tävlingslicens. Det finns endagarslicens att lösa, när man hämtar ut sin nummerlapp, vid tävlingsexpeditionen i Mora eller Sälen.

Godkänd cykelhjälm är obligatorisk i Cykelvasan. Arrangören rekommenderar mountainbike och grova däck.

Vägtrafikförordningens regler gäller i den mån det finns annan trafik att ta hänsyn till.

www.scf.se

Tidsstraff vid nedskräpning

Det är tillåtet att slänga skräp på tre olika sätt under Vasaloppets sommarvecka. Blir du påkommen med att slänga skräp på annat sätt kan du komma att straffas med ett tidstillägg på 15 minuter.

Du får slänga skräp:

  • i soptunnorna vid Vasaloppskontrollerna
  • i de markerade skräpzonerna mellan varje Vasaloppskontroll
  • där du som deltagare vet att en ledare eller anhörig plockar upp det som du slänger.

Vasaloppstrippeln – tre 90-kilometerslopp under ett kalenderår

Att skida, cykla eller springa 90 kilometer är en bedrift. Vad sägs om att göra det under samma år?

Läs mer om Vasaloppstrippeln