Tävlingsregler

Cykelvasan är ett lopp som är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs i enlighet med SCF:s tävlingsregler TR 1, TR 4 och TR 12. Se www.scf.se. Varje deltagare ställer upp på egen risk.
Med tanke på olycksrisk och säkerhet är det inte tillåtet att cykla med lurar i öronen, med exempelvis musik. Det är inte heller tillåtet med barnstol på pakethållaren, cykelkärra eller tandemcykel. (tandemcykel godkänd i motionsklass från led 12 och bakåt) . I tävlingsklass måste man vara medlem i en cykelklubb och lösa en tävlingslicens. Det finns endagarslicens att lösa, när man hämtar ut sin nummerlapp, vid tävlingsexpeditionen i Mora eller Sälen.

Godkänd cykelhjälm är obligatorisk i Cykelvasan. Arrangören rekommenderar mountainbike och grova däck. Loppet går delvis på ej avlysta vägar vilket innebär att vägtrafikförordningens regler gäller. På vissa partier cyklar man på landsväg, avkonad från ordinarie trafik. Dessa avkonade partier får absolut inte lämnas.

Så kan du påverka din startposition

I Cykelvasan 90 kan du själv påverka i vilken grupp du får starta genom att åka ett så kallat seedningslopp. Genom att bevisa din form i ett annat seedningslopp flyttas du till lämpligt startled. På sidan seedning kan du läsa mer om hur seedning fungerar.

Seedning

Elitservice

Information skickas ut till klubbar/aktiva som har deltagare i elitledet. På sidan Seedning hittar du mer information om elitled.

Seedning

Ta dig till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och hem igen efter målgång. Med bussarna kommer du garanterat utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Biljetter säljs på vasaloppet.se, i Vasaloppets Hus, vid inpasseringen till bussarna och vid tävlingsexpeditionerna i Sälen och i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats!

På sidan Trafik och transport hittar du tidtabeller, hållplatser och biljettbokning.

Transport av cykeln sker med lastbil. Bubbelplast i begränsad mängd finns att tillgå för emballering av cyklar vid transport. Vasaloppet tar inte ansvar för repor och skråmor som kan uppkomma på cyklarna i samband med våra transporter.

Du kan även ta dig till startplatsen med bil, vår rekommendation då är att vara ute i mycket god tid. Observera parkeringsförbud och förbud att stanna vid skyltade partier.

Trafik och transport
Vasaloppsbussarna