Cykelvasasprinten är ett uppvisningslopp för särskilt inbjudna elitcyklister. Ett öppet kval till Cykelvasasprinten, där allmänheten bjuds in håller på under hela vecka 32 och avslutas under torsdagen den 9 augusti. En tillfällig bana byggs i nedre delen av Lindvallens slalombackar och blir publikvänlig, rolig och teknisk. Tävlingen har en dam- och en herrklass. I båda klasserna tilldelas prispengar till segrare.  Både dam och herr klassen kommer i år att delas upp i tre semifinalheat där de två snabbaste från varje heat går vidare till finalen.

Se inslag i SVT från Cykelvasasprinten 2017

Cykelvasasprinten 2018

Cykelvasasprinten genomförs i Lindvallen, Sälen, fredagen den 10 augusti 2018, dagen före Cykelvasan 90.

Öppet kval till Cykelvasasprinten, Cykelvasascenen i Lindvallen, kl. 18.00–19.00 den 9 augusti

Det öppna kvalet för allmänheten håller på under hela vecka 32 och avslutas kl. 18.00–19.00 torsdag den 9 augusti. Man kör ett varv på sprintbanan. Ingen föranmälan krävs. Kom och ta med dig cykel och hjälm så får du ställa upp i kvalet. De fyra snabbaste damerna och herrarna går vidare till att utmana våra inbjudna elitcyklister i Cykelvasasprinten kl. 15.00. Fina priser lottas ut bland alla som ställer upp. Ingen deltagaravgift. Kvalet avgörs via ett Stravasegment, så se till att skapa en användarprofil på Strava.com Du kan köra kvalet hur många gånger du vill.

Cykelvasasprinten, Cykelvasascenen i Lindvallen, kl. 15.00 den 10 augusti

Inbjudna elitcyklister gör upp om segern i årets Cykelvasasprint, kl. 15.00 fredagen den 10 augusti, intill Ski lodge i Lindvallen. Tävlingen har en dam- och en herrklass. Dam- och herrklassen som består av cirka 12 respektive 18 cyklister. Damerna kommer liksom förra året att ha en egen final. Varje lopp går två varv på en kort, teknisk och publikvänlig bana som är belägen i den nedre delen av Lindvallens slalombackar.

Värd för Cykelvasasprinten: