Cykelvasasprinten är ett uppvisningslopp för särskilt inbjudna elitcyklister. Ett öppet kval till Cykelvasasprinten, där allmänheten bjuds in, avgörs dagen innan. En tillfällig bana byggs i nedre delen av Lindvallens slalombackar och blir publikvänlig, rolig och teknisk. Tävlingen har en dam- och en herrklass. I båda klasserna tilldelas prispengar till segrare.  Både dam och herr klassen kommer i år att delas upp i tre semifinalheat där de två snabbaste från varje heat går vidare till finalen.

Se inslag i SVT från Cykelvasasprinten 2017

Cykelvasasprinten genomförs i Lindvallen, Sälen, fredagen den 10 augusti 2018, dagen före Cykelvasan 90.

Öppet kval till Cykelvasasprinten, Cykelvasascenen i Lindvallen, kl. 18.00–19.00 den 9 augusti

Det öppna kvalet för allmänheten hålls på torsdagkvällen, kl. 18.00–19.00. Man kör ett varv på sprintbanan. Ingen föranmälan krävs. Kom och ta med dig cykel och hjälm så får du ställa upp i kvalet. De tre snabbaste damerna och herrarna går vidare till att utmana våra inbjudna elitcyklister i Cykelvasasprinten kl. 15.00. Fina priser lottas ut bland alla som ställer upp. Ingen deltagaravgift.

Cykelvasasprinten, Cykelvasascenen i Lindvallen, kl. 15.00 den 10 augusti

Inbjudna elitcyklister gör upp om segern i årets Cykelvasasprint, kl. 15.00 fredagen den 10 augusti, intill Ski lodge i Lindvallen. Tävlingen har en dam- och en herrklass. Dam- och herrklassen som består av cirka 20 cyklister kommer i år att delas upp i tre semifinalheat där de två snabbaste från varje heat går vidare till finalen. Damerna kommer liksom förra året att ha en egen final. Varje lopp går två varv på en kort, teknisk och publikvänlig bana som är belägen i den nedre delen av Lindvallens slalombackar.

Värdar för Cykelvasasprinten:
Värdar för Cykelvasasprinten 2017: Craft, Skistar, Stadium, ICA