Cykelvasasprinten är ett uppvisningslopp för särskilt inbjudna elitcyklister. En nyhet för 2017 är att det öppna kvalet till Cykelvasasprinten, där allmänheten är inbjudna, kommer att avgöras redan på torsdag. En tillfällig bana byggs i nedre delen av Lindvallens slalombackar och blir publikvänlig, rolig och teknisk. Tävlingen har en dam- och en herrklass. I båda klasserna tilldelas prispengar till segrare.  Både dam och herr klassen kommer i år att delas upp i tre semifinalheat där de två snabbaste från varje heat går vidare till finalen.

Cykelvasasprinten genomförs i Lindvallen, Sälen, fredagen den 11 augusti, dagen före Cykelvasan 90.

Öppet kval till Cykelvasasprinten, Cykelvasascenen i Lindvallen, kl. 18.00–19.00 den 10 augusti

I år flyttar vi det öppna kvalet för allmänheten till torsdagkvällen, kl. 18.00–19.00. Man kör ett varv på sprintbanan. Ingen föranmälan krävs. Kom och ta med dig cykel och hjälm så får du ställa upp i kvalet. De tre snabbaste damerna och herrarna går vidare till att utmana våra inbjudna elitcyklister i Cykelvasasprinten kl. 15.00. Fina priser lottas ut bland alla som ställer upp. Ingen deltagaravgift.

Cykelvasasprinten, Cykelvasascenen i Lindvallen, kl. 15.00 den 11 augusti

Inbjudna elitcyklister gör upp om segern i årets Cykelvasasprint, kl. 15.00 fredagen den 11 augusti, intill Ski lodge i Lindvallen. Tävlingen har en dam- och en herrklass. Dam- och herrklassen som består av cirka 20 cyklister kommer i år att delas upp i tre semifinalheat där de två snabbaste från varje heat går vidare till finalen. Damerna kommer liksom förra året att ha en egen final. Varje lopp går två varv på en kort, teknisk och publikvänlig bana som är belägen i den nedre delen av Lindvallens slalombackar.

Värdar för Cykelvasasprinten:
Värdar för Cykelvasasprinten 2017: Craft, Skistar, Stadium, ICA