Ta dig till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och tillbaka igen efter målgång. Med bussarna kommer du garanterat utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Biljetter säljs på vasaloppet.se, vid inpasseringen till bussarna och vid tävlingsexpeditionerna i Sälen och i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats.

På sidan Trafik och transport hittar du tidtabeller, hållplatser och biljettbokning. Du kan även ta dig till startplatsen med bil. Vår rekommendation då att du är ute i mycket god tid.

Så gör du med ombytes- och överdragskläder

Packa ombytes- och överdragskläder i en ryggsäck eller väska. Märk väskan med bagageetiketten som du fick med när du hämtade ut nummerlappen. Lämna ditt bagage i god tid på anvisad plats vid startplatsen. Bagaget transporteras sedan till Mora.

Viktigt:
1. Tänk på att skydda din packning mot väta. Ett bra sätt är att lägga dina tillhörigheter i en påse i din väska eller ryggsäck.
2. Lägg din ryggsäck/väska på rätt lastbil.
3. Skicka inte dina saker med privata transporter.

Ombyteskläder som du vill ha transporterade till Evertsberg, packar du i påsen som du fick tillsammans med nummerlappen. Klistra på bagageetikett på påsen. Lägg påsen på lastbil med skylt Evertsberg. Efter ombyte, packa använda kläder i påsen och lämna påsen till funktionär i Evertsberg, så fraktas den vidare till målområdet i Mora. Påsen hämtas ut tillsammans med ryggsäck eller väska efter målgång.

Så här går starten till

Gemensam start kl. 05.00.

Startfållorna i Berga By öppnar kl. 04.00. Vid denna passering registreras löparens tidtagnings-chip.

karta_startplats_salen_lopning_2017_webb
Översiktskarta startplats Sälen (pdf)