Så kan du påverka din startposition

Startpositionen till Halvvasan om du inte är anmäld till Vasaloppet baseras på anmälningsdatum. Tidig anmälan ger tidigt startled och senare anmälan ger startled längre bak.

Halvvasan är seedningsgrundande till Vasaloppet. Om anmälan till Vasaloppet görs före anmälan till Halvvasan tilldelas du per automatik led 0 i Halvvasan. Anmäler du dig i omvänd ordning behöver du själv ta kontakt med Vasaloppet för att tilldelas en start i led 0.

Buss till start

Väl på plats vid arrangemanget kan du åka med Vasaloppsbussarna till starten och tillbaka igen efter målgång. Med bussarna kommer du garanterat utvilad och i tid till starten och kan låta bilen stå. Biljetter säljs på vasaloppet.se, vid inpasseringen till bussarna och vid tävlingsexpeditionerna i Sälen och i Mora. Vi rekommenderar förköp för att säkra din plats.

På sidan Vasaloppsbussarna  hittar du tidtabeller, hållplatser och biljettbokning. Du kan även ta dig till startplatsen med bil. Vår rekommendation då att du är ute i mycket god tid.

Trafik och transport
Vasaloppsbussarna

Vallaservice

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet förbokningsbara vallningar är dock begränsat. Läs mer på sidan Vallaservice.

Vallaservice

Hämta ut nummerlapp och chip

Alla våra deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du ut vid någon av våra tävlingsexpeditioner. Nummerlapp och chip som inte är uthämtade dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på din startplats. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

ÖPPETTIDER