Det finns flera sätt att följa specifika deltagare. Med våra tjänster kan du få löpande tidrapporter direkt från loppen och du kan bevaka hur många personer du vill.

Automatisk bevakning via app eller sms

app_vvv_2016_800x800_lightAppen Vasaloppet vinter  är det bästa sättet att följa deltagare i spåret. Den hjälper dig också att hitta till alla viktiga platser som berör loppet – användbar både för dig som åker ett lopp, är påhejande medföljare eller vill hänga med hemifrån soffan. Den är gratis att ladda ner och du kan köpa bevakningar av hur många deltagare du vill.

För 10 kr styck får du aktuella push-notiser med mellantider vid alla Vasaloppskontroller som passeras av utvalda deltagare. Du får också en uppskattad tid för när deltagarna beräknas anlända till nästa kontroll och när de går i mål. Tiden baseras på genomsnittshastighet, men tar inte hänsyn till väderförhållanden eller andra eventuellt påverkande faktorer. Du hittar deltagare genom att söka på lopp, namn och klubb. Köper du flera bevakningar för samma lopp kan du dessutom jämföra deltagarnas tider.

Om du inte har en smartphone, eller om du kommer befinna dig på en plats med dålig mobiltäckning (till exempel längs med Vasaloppsspåret) rekommenderas i stället vår sms-tjänst. Den kräver, till skillnad från appen, ingen datatrafik.

Så här startar du en sms-bevakning

Skicka ett sms med koden för det aktuella loppet och startnummer på den deltagare du vill följa så får du löpande tidrapporter under loppets gång vid alla passerade kontroller. SMS-tjänsten är tillgänglig i Sverige, Norge och Finland. All information är dock på svenska. Priserna för de olika loppen framgår i tabellen nedan. OBS! Startnummer tilldelas först när deltagaren hämtat ut sin nummerlapp.

Landsnummer: Sverige: 72 700, Norge: 2252, Finland: 17191

Lopp – Kod – Pris

Kortvasan – VASA KV startnummer – SEK 25, NOK 25, € 3
Tjejvasan – VASA TV startnummer – SEK 25, NOK 25, € 3
Halvvasan – VASA HV startnummer – SEK 25, NOK 25, € 3
Öppet Spår – VASA ÖS startnummer – SEK 35, NOK 35, € 3
Nattvasan – VASA NV startnummer – SEK 35, NOK 35, € 3
Stafettvasan – VASA STV startnummer – SEK 35, NOK 35, € 3
Vasaloppet – VASA VL startnummer – SEK 35, NOK 35, € 3

Exempel Sverige: VASA VL 12488 till 72700

webb_vl-tv_streaming_vinter_1350x690Direktsändning – målgångar med mera

Under Vasaloppets vintervecka kan du via direktsändningar på Vasaloppet.TV följa vad som händer direkt på plats längs Vasaloppsspåret och i målet i Mora. Här hittar du också målkameran med samtliga målgångar.

Titta på Vasaloppet.TV

Liveresultat

I vår resultatservice hittar du fullständiga startlistor och resultat till alla våra lopp förutom Barnens Vasalopp. Resultaten redovisas direkt under loppen och är sökbara i efterhand.

Vasaloppets resultatservice