vinter_buss_hallplats_1350x690För att värna om miljön och undvika köer rekommenderar vi alla deltagare att ta bussen till startplatsen. Du köper din biljett till Vasaloppets officiella busstransporter via länkarna nedan. Där hittar du samtliga avgångstider. Vasaloppet erbjuder alla deltagare att köpa bussbiljett till sitt lopp. Tar du bussen så kan du vara säker på att komma i tid till start.

Försäljningsställen

Försäljningen av bussbiljetter för vinterns lopp finns att beställa här, vid inpasseringen till bussarna i Mora och i tävlingsexpeditionerna i Sälen och Mora.

Förköp rekommenderas

Om du köper din biljett på plats vid bussen kan vi inte garantera en plats, därför råder vi dig att köpa i förväg via vasaloppet.se eller på plats i tävlingsexpeditionerna i Mora eller Sälen. Biljetterna finns i begränsat antal. Det tar ungefär 1 timme mellan Mora och Oxberg och 2 timmar mellan Mora och Sälen. Bussarna avgår vartefter de fylls upp. Notera att det finns två olika typer av avgångar, fasta klockslag och löpande mellan två klockslag.

Serviceavgift på 15 kr tillkommer per beställning. Köpt biljett återlöses inte. Bussbiljetten är inte personlig men däremot knuten till den tid du bokat. För trygg handel av biljetter i andra hand hänvisar vi till Tickster Resale. Tickster avråder köp eller försäljning av biljetter i andrahand. För närvarande tillhandahåller Vasaloppet inga åskådarbussar.

Praktisk information om våra bussar

Avgångsplatsen i Mora är mässområdet nära Vasaloppets Hus och i Sälens by går bussarna från OKQ8 i Sälen Centrum. Bussar och materialtransport avgår från samma plats under sommaren, men eventuell cykel skickas då med långtradare. Bussar från Mora tillbaka till Sälen efter loppet stannar först vid Vasaloppsstarten och sedan vid OKQ8 i Sälens Centrum. Under sommarens lopp stannar bussarna vid Vasaloppsstarten och slutligen i Lindvallen. När du kliver på bussen får du gärna säga till busschauffören var du vill hoppa av.

Skidor och stavar ska packas i skidfodral. Väska med duschombyte lämnar du vid startplatsen. Följ skyltade anvisningar.