Så anmäler du dig

Logga in på Mina sidor för att anmäla dig till utvalt lopp. Där finns ett anmälningsformulär som du ska fylla i. När du fyllt i formuläret fullföljer du din anmälan genom betalning med kort eller internetbank.

Mina sidor
Köp presentkort

Ändringar i Stafettvasan 2017

Med anledning av den ansträngda trafiksituationen i samband med Stafettvasan ändras loppets utformning till 2017. Loppet får uppdelad start med en grupp kl 8.00 och en andra kl 10.00.

Startgrupp väljer man själv i samband med anmälan så länge plats finns. I samband med förändringen höjs också maxtaket i loppet till 2 400 lag vilket innebär 1 200 startande per grupp.

Förbokningssystem för Stafettvasan

1) Gör en förbokning av en startplats – den som anmäler ett lag anses vara lagledare. När den tillfälliga anmälningssidan har öppnat från kl 09:00 välj Stafettvasan som det lopp du vill anmäla dig till och därefter startgrupp 1 eller 2. Grupp 1 startar kl 08.00 och grupp 2 kl 10.00.

Fyll sedan i anmälningsformuläret som frågar efter följande uppgifter på lagledaren: förnamn, efternamn, personnummer (ÅÅMMDD-XXXX) och e-postadress. Ange utöver det lagets namn. Det är inte möjligt att i detta läge ange lagmedlemmar. Ett bekräftelsemejl skickas direkt efter genomförd förbokning. Det är tillåtet att en person kan vara lagledare för fler än ett lag.

När maxantalet för loppet är fyllt stängs föranmälan och möjligheten att skriva upp sig på en reservlista öppnas. Vi kräver då samma personuppgifter som för förbokningen. Ett bekräftelsemejl skickas direkt efter registreringen på reservlistan. Personerna på reservlistan kommer att få ett svar om man har fått en plats i loppet eller ej under vecka 13. För reservlistan finns inte möjligheten att välja startgrupp.

2) Fullfölj din anmälan.
Vasaloppet skickar ut anmälningskoder via mejl till alla som har fått en startplats i loppet. Koderna skickas när loppet är fulltecknat, dock tidigast måndagen 21 mars 2016. Varje kod är giltig i ett begränsat antal dagar. När du mottagit din kod anmäler du dig på vasaloppet.se genom att logga in via ”Mina sidor” där du fullföljer din anmälan med kod och betalning.

OBS! Om du vet att du anmält dig men inte får något mail, vänligen kontrollera din mapp för skräppost. Beroende på vilken mailklient du använder finns risk att mailet fastnar i ditt spamfilter (var särskilt uppmärksam om du använder Google Gmail eller Microsoft Hotmail).

Viktigt – Vi tar endast emot individuella anmälningar (inga grupper). Endast betalning via hemsidan (kort eller direktbetalning med internetbank), vi fakturerar ej.

Har du frågor i samband med din anmälan är du välkommen att kontakta Vasaloppets kundtjänst på telefon 0250-392 00 eller epost info@vasaloppet.se. Vi håller även extra öppet på söndag 20/3 mellan kl. 09.00-14.00.

Fullt lopp?

Står du utan startplats till ett lopp som redan är fulltecknat? Det finns alltid möjlighet att köpa en startplats av någon annan. Ett forum vi rekommenderar är startplatser.se. På sidan Köp- och sälj startplats hittar du all information du behöver.

www.startplatser.se

Sidan köp- och sälj startplats
Sidan köp- och sälj startplats

Betalning

Vi tar endast emot individuella anmälningar och betalning sker online med hjälp av kort eller internetbank (vi fakturerar inte). Anmälan är bindande och gäller först när vi har tagit emot deltagaravgiften. Anmälan är bindande! Vasaloppet följer distansköplagen och lagrar alltså inte dina kortuppgifter. All hantering av kortinformation går via säker SSL-kryptering och bankernas 3D Secure-teknik.

Kvitto och startbevis

Din deltagarbekräftelse är ditt kvitto och den levereras med e-post. Vasaloppsföreningen Sälen-Mora är en ideell förening, därav sker ingen momsbeskattning på deltagaravgiften. Ett startbevis skickas ut via e-post några veckor före loppet. Du kan inte flytta fram din anmälan till kommande år.

Startklar – en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring

Om du tecknat vår försäkring Startklar återbetalas hela deltagaravgiften vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande. Du måste visa upp ett läkarintyg som styrker orsaken. I Startklar ingår också en olycksfallsförsäkring som gäller under tävling och under resan till och från arrangemanget. Startklar gäller i 12 månader från teckningsdatumet, kostar 155 kr och gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang.

Läs mer på startklar.nu. Anmäl återbetalning av anmälningsavgift eller olycksfallsskada till Folksam på telefon: 0771-960 960. På sidorna försäkringar och anmälningsvillkor kan du ta del av våra fullständiga villkor.

www.startklar.nu
Sidan försäkringar
Sidan anmälningsvillkor