För att fler ska få chansen att delta tillåter vi personbyten i alla våra lopp. Personbyten görs på Mina sidor.
OBS! Innan du betalar till säljaren – kontakta Vasaloppet.

Cirka en vecka inför respektive arrangemang stänger vi möjligheten för ändringar till loppen. Om du vill göra ett byte efter det måste du som köpare kunna uppge säljarens Vasa ID eller personnummer vid tävlingsexpeditionen på plats, där bytet genomförs. Säljaren behöver inte medverka.

 Så går ett byte till

  1. Sälj din startplats  – Logga in på Mina sidorvasaloppet.se. Tryck på rubriken MINA LOPP  för att se vilka lopp du är anmäld till och vilka du kan överlåta till andra.
  2. Anmälningskod skickas till köparen – Säljaren anger köparens namn, födelsedatum och mejladress. Var noga med att du skriver korrekt mejladress. När det är gjort skickas en anmälningskod till köparen och ett bekräftelsemejl till säljaren.
  3. Köparen anmäler sig till loppet – Köparen loggar in på Mina sidor, anmäler sig till loppet, anger anmälningskoden och betalar bytesavgiften på 220 kr. Efter det är bytet genomfört och köparen får ett bekräftelsemejl.

Har du några övriga frågor eller funderingar kring byten, skicka e-post till byten@vasaloppet.se.

Vasaloppet erbjuder i dagsläget ingen egen köp- och säljplats för startplatser utan hänvisar i första hand till startplatser.se.

Om du åker tävlingsklass eller i startgrupper som bygger på seedning kan du inte köpa en bättre startplats. Du som utnyttjat en fristart eller en rabatterad startavgift kan heller inte sälja din startplats.

Mina sidor
startplatser.se

Om du köper en startplats – i vilket startled hamnar du?

Vasaloppet: Köparen övertar inte säljarens startled. Personliga meriter avgör var köparen startar.

Tjejvasan tävlingsklass: Köparen övertar inte säljarens startled. Personliga meriter avgör var köparen startar.

Tjejvasan motionsklass: Om köparen saknar meriter och köper en startplats av någon som aldrig åkt Vasaloppets skidlopp tidigare, övertas startled. Om köparen har meriter sedan tidigare seedas startplatsen efter dem. Om säljaren har ett historiskt resultat från Vasaloppets skidlopp övertar köparen inte startled. Plats baseras då på egna meriter.

Övriga skidlopp: Köparen övertar säljarens startled.

Tips vid andrahandsköp

Vasaloppet har ingenting med uppgörelsen mellan säljare och köpare att göra. Parterna kommer själva överens om ett pris. Tyvärr finns det oärliga personer. Om du misstänker ett bedrägeri ska du alltid polisanmäla. Informera gärna Vasaloppets kundtjänst om du utsätts för ett bedrägeri. Läs punkterna nedan så är du bättre förberedd om du skulle drabbas.

Att tänka på
  • Köp i första hand av bekant eller någon i din vänkrets. Ett tips är att kolla med din lokala skidklubb.
  • Köp inte en startplats till kraftigt överpris. Utbudet av biljetter ökar ofta ju närmre loppen man kommer.
  • I våra startlistor på vasaloppet.se kan du kontrollera att startled stämmer med namnet på säljaren.
  • Du får gärna ringa vår tävlingsadministration (0250-392 00) när du hittat en plats så kan de kontrollera att allt står rätt till.