Hämta ut nummerlapp och chip

Alla våra deltagare ska bära nummerlapp och chip. Dem hämtar du ut på den ort du valde vid anmälan, vid någon av våra tävlingsexpeditioner vid Vasaloppsmässan i Mora eller på Vasaloppsstarten i Berga by, Sälen. Vill du ändra uthämtningsort kan du göra det via Mina sidor fram till mitten av februari. Nummerlapp och chip som inte är uthämtade dagen före loppet finns i tävlingsexpeditionen på din startplats. Tävlingsexpeditionernas öppettider hittar du på sidan Öppettider.

Mina sidor
ÖPPETTIDER

Det finns fem chip i varje startkuvert. Chippen är inte kopplade till en viss sträcka, utan delas bara ut så varje deltagare har ett chip. Det finns fem nummerlappar, en för respektive sträcka, med sträckans nummer i rött till höger om startnumret.

Nummerlappar för Stafettvasan kan hämtas från söndagen den 25 februari.

Ta dig till start

För deltagare på sträcka 2 (Mångsbodarna) och sträcka 5 (Hökberg)är det obligatoriskt att åka buss till växlingen. I deltagaravgiften ingår alla busstransporter under loppet, men biljetter måste bokas. Bussbiljetter bokas på sidan Vasaloppsbussar.

Trafik och transport
Vasaloppsbussarna

Transportlogistik

I deltagaravgiften ingår alla busstransporter under loppet, men biljetterna Mora-Sälen, Mora-Mångsbodarna, Sälen-Mångsbodarna och Mora-Terminal Oxberg måste bokas. På de andra busslinjerna är det bara att hoppa på bussen. Om laget åker bil går det att parkera bilen vid Terminal Oxberg, och därifrån ta buss till de olika växlingarna. Under denna dag så är vägen över Spjutmodammen avstängd för privata bilar i båda riktningarna. För detaljerad information, med utgångspunkt från Sälen respektive eller Mora, se Transportlogistik Stafettvasan 2018.

Från Terminal Oxberg går bussar till och från de olika sträckorna i Stafettvasan. Här kan du parkera bilen och ta bussen till växlingen. Du kan träffa dina lagkamrater, umgås, äta medhavd matsäck eller köpa fika i kaféet. Stadium har även en sista minuten-butik med enklare utrustning. Värmestuga finns öppen kl. 07.00–16.15.

Transportlogistik Stafettvasan 2018 (pdf)
Bussavgångar från Terminal Oxberg 2018 (pdf)
VASALOPPSBUSSARNA

Trafikinformation

Mer info om trafik under Stafettvasan hittar du på sidan Trafikinformation.

Trafikinformation

Vallahjälp

Hos Vasaloppets officiella vallaservice kan du få hjälp med vallningen inför loppet. Du hittar oss vid Vasaloppsmässan i Mora och på startplatsen i Berga by, Sälen. Vasaloppets vallaservice kan förbokas, antalet förbokningsbara vallningar är dock begränsat. Läs mer på sidan Utrustning och valla.

Utrustning och valla

Så gör du med ombytes- och överdragskläder

Laget har fått två plastsäckar för och ombytes- och överdragskläder, en till sträcka 1 och en till sträcka 2. Plastsäckarna  är märkta med lagets startnummer. Lägg gärna dina ombytes- och överdragskläder i en extra plastpåse när du skickar ditt bagage med våra transporter.

Sträcka 1
Vi rekommenderar att du packar ombytet i en ryggsäck, som du lägger i plastsäcken. Deltagaren ansvarar själv för att plastsäcken med och ombytes- och överdragskläder lämnas på angiven plats på startplatsen. Arrangören står för vidare transport till Mångsbodarna.
När du åkt din sträcka hämtar du plastsäcken på angiven plats innan du åker med bussen tillbaka till Sälen, eller vidare till Evertsberg (med fortsättning till Mora för den som vill).

Sträcka 2
Vi rekommenderar att du packar ombytet i en ryggsäck, som du lägger i plastsäcken. Deltagaren ansvarar själv för att plastsäcken med ombytes- och överdragskläder lämnas på angiven plats vid växlingen i Mångsbodarna. Arrangören står för vidare transport till Evertsberg. I Evertsberg hämtas plastsäcken på angiven plats.

Sträcka 3–5
Alla deltagare sköter transport av ombytes- och överdragskläder själva. Ett tips att varje deltagare bär med sig sina ombytes- och överdragskläder i en ryggsäck under loppet.

Så här går starten till

Uppdelad start i två grupper.

Första startgrupp startar kl. 07.00, startfållorna öppnar kl. 05.30. Deltagaren på sträcka 1 måste passera genom chipregistreringen vid högra delen av startfältet före kl. 06.45.

Andra startgrupp startar kl. 09.00, startfållorna öppnar kl. 07.10. Deltagaren på sträcka 1 måste passera genom chipregistreringen vid högra delen av startfältet före kl. 08.45.

Översiktskarta – Startplats Sälen 2018 (PDF)