UV_2014_stavfonden_1350x690

Vasaloppets skolutmaning är ett årligen återkommande projekt där Vasaloppet och Swix ger en idrottslärare möjlighet att träna och genomföra Ungdomsvasan tillsammans med en av sina klasser (årskurs 4–9, 11–16 år). Tillsammans med en av de officiella Vasaloppscoacherna utformar vinnaren ett utbildningsprogram som med fördel kan bli en del av den ordinarie idrottsundervisningen. Skidor, pjäxor, bindningar, stavar, valla, resor, övernattning i Mora och startplatser till Ungdomsvasan till ett värde av minst 50 000 kr ingår. All utrustning stannar sedan kvar i skolans ägo för att ge ännu fler ungdomar möjligheten att uppleva skidglädje i framtiden.

Läs mer om Ungdomsvasan

Segrare i Vasaloppets skolutmaning 2018 är klass 6 på Centrumskolan i Araby i Växjö som tar hem första priset med följande motivering från juryn:

En ansökan som grep tag och berörde. Från en klass där många redan varit igenom mycket tuffare och farligare strapatser än ett vasalopp. Självklart antar vi utmaningen att lära er stå på ett par skidor och göra Sveriges kultur och historia till en del av er och er framtid. Grattis åk 6 på Centrumskolan i Araby, Växjö!

Och tack vare det stora intresset för skolutmaningen under premiäråret har juryn beslutat att även dela ut ett andrapris och ett tredjepris. Andrapriset består av komplett skidutrustning och startplatser i Ungdomsvasan 2018 och går till Ljungdalens skola åk 4–6 i Härjedalen med följande motivering:

Med snö stora delar av året borde skidåkning vara den naturliga fritidssysselsättningen. Men utan föreningsliv, skidspår och fungerande utrustning är det svårt att komma ut. Vi vill ge er en lyckoknuff i rätt riktning. Grattis åk 4–6 på Ljungdalens skola i Ljungdalen!

Alla övriga klasser som skickat in ansökan till Vasaloppets skolutmaning 2018 slutar på en välförtjänt tredjeplats och vinner varsin startplats till Ungdomsvasan 2018 i Mora, vi kommer skicka mer information till er under vecka 43.

Läs mer om vinnarna – klass 6 på Centrumskolan i Växjö