Ansök om utrustning, coachning och resa till Ungdomsvasan 2019.

För andra året i rad genomför Vasaloppet och Swix Vasaloppets skolutmaning, med syfte att få fler ungdomar att röra på sig och komma ut i skidspåret. Vi ger en idrottslärare chans att träna och genomföra Ungdomsvasan tillsammans med en av sina klasser (årskurs 4–9, 11–16 år). Tillsammans med en av de officiella Vasaloppscoacherna utformar vinnaren ett utbildningsprogram som med fördel kan bli en del av den ordinarie idrottsundervisningen. Skidor, pjäxor, bindningar, stavar, valla, resor, övernattning i Mora och startplatser till Ungdomsvasan till ett värde av minst 50 000 kr ingår. All utrustning stannar sedan kvar i skolans ägo för att ge ännu fler ungdomar möjligheten att uppleva skidglädje i framtiden.

Läs mer om Ungdomsvasan

 

Vinnare i Vasaloppets skolutmaning 2018 var klass 6 på Centrumskolan i Araby i Växjö. Efter genomfört lopp sammanfattade läraren Vasaloppets skolutmaning så här:

”Det är med tårar längs kinderna och med en alldeles speciell värme i hjärtat jag försöker att ens sätta ord på vad våra elever under dessa månader har åstadkommit. Vad dom åstadkom, övervann och uppnådde idag. Det är med kärlek jag försöker beskriva vad som händer i ett barns ögon när dom upptäcker att allt är möjligt och att dom faktiskt klarar vad som helst bara vi vuxna hjälper till lite. Och det är inget annat än stolthet jag känner när jag försöker att summera vad som händer med en grupp barn som lär sig om att kämpa inte bara för sig själva utan med varandra och för varandra. För lär vi dom detta nu så är jag säker på att vår värld är i goda händer i framtiden.”

Läs mer om vinnarnas upplevelser inför och under Ungdomsvasan

Sista dag för ansökan till Vasaloppets skolutmaning 2019 är den 30 september 2018.

 

Ansökan

Berätta varför just du och din klass ska vinna.

Visa gärna hur taggade ni är genom att bifoga en bild på dig, klassen, skolan eller vad du tycker passar ansökans innehåll. Det är valfritt att ladda upp en bild. Bilden kommer inte att publiceras någonstans utan lärarens tillstånd.  Jag samtycker till behandling av mina uppgifter enligt Vasaloppets datapolicy.