Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 deltagare till de olika distanserna längs den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vi är glada att du vill vara en av dem!

Anmälan till våra skidlopp i Vasaloppets vintervecka 2018 öppnar söndagen den 19 mars kl. 09.00 på vasaloppet.se. Alla anmälningar tas emot via en tillfällig startsida.

För Vasaloppet, Stafettvasan och Nattvasan görs anmälan i två steg, eftersom intresset för dessa lopp brukar vara stort.

Anmälan till övriga skidlopp nås också via den tillfälliga startsidan, men då görs anmälan direkt på Mina sidor.

Har du frågor om anmälan är du välkommen att kontakta Vasaloppets kundtjänst på telefon 0250-392 00 eller e-post info@vasaloppet.se. Vi har extra öppet söndagen den 19 mars kl. 09.00–13.00.

Anmälan till Vasaloppet i två steg

1. Föranmälan av startplats

När anmälan öppnar kl. 09.00 den 19 mars väljer du det lopp du vill anmäla dig till – Vasaloppet. Fyll i anmälningsformuläret med följande uppgifter: förnamn, efternamn, personnummer (ååååmmdd-xxxx) och e-postadress. En bekräftelse skickas direkt till din e-postadress efter genomförd föranmälan.

När loppet är fullt stängs anmälan. Därefter finns möjligheten att skriva upp sig på en reservlista. Då krävs samma personuppgifter som vid föranmälan. En bekräftelse skickas direkt till din e-postadress efter registrering på reservlistan. Svar om du fått en plats eller inte skickas ut under vecka 13 (27 mars–2 april).

2. Fullfölj anmälan

När loppet är fulltecknat får alla som fått en startplats en anmälningskod via e-post. Koderna skickas ut tidigast måndagen den 20 mars 2017. Varje kod är giltig i ett begränsat antal dagar. Du loggar in på Mina sidorvasaloppet.se och fullföljer din anmälan med kod och betalning.

Det finns en risk att mejlet fastnar i skräppostfilter. Kontrollera din mapp för skräppost, särskilt om du använder Google Gmail eller Microsoft Hotmail.

Vi tar endast emot individuella anmälningar. Betalning görs med kort eller via internetbank. Vi fakturerar inte.

Nu kan du som deltagare även använda Vasaloppets digitala identitet genom att registrera dig eller logga in på Mina sidor med hjälp av Diglias app. Det här gör du bara en gång och därefter kan du identifiera dig med hjälp av din mobil.

Diglias, en av Vasaloppets digitala mediepartner, erbjuder en identitetstjänst som kan liknas med ett bank-id som ger både deltagaren och Vasaloppet fler möjligheter.

Mina sidor
Läs mer om Diglias

Gruppen lojala Vasaloppsdeltagare

Deltagare som genomfört minst tre av våra 90 km skidlopp de senaste sex åren (2012–2017) kommer att ha förtur och garanterad plats i Vasaloppet 2018. Det är Vasaloppet, Öppet Spår söndag, Öppet Spår måndag samt Nattvasan som räknas – ett lopp per år får räknas. De som uppfyller lojalitetskraven kan göra sin anmälan från tisdagen den 14 mars till och med torsdagen den 16 mars. Anmälan och betalning sker genom att logga in via Mina sidor. Anmälan sker utan kod, systemet känner av vilka som är behöriga.

Betalning

Vi tar endast emot individuella anmälningar och betalning sker online med hjälp av kort eller internetbank (vi fakturerar inte). Anmälan är bindande och gäller först när vi har tagit emot deltagaravgiften. Anmälan är bindande! Vasaloppet följer distansköplagen och lagrar alltså inte dina kortuppgifter. All hantering av kortinformation går via säker SSL-kryptering och bankernas 3D Secure-teknik.

Kvitto och startbevis

Din deltagarbekräftelse är ditt kvitto och den levereras med e-post. Vasaloppsföreningen Sälen-Mora är en ideell förening, därav sker ingen momsbeskattning på deltagaravgiften. Ett startbevis skickas ut via e-post några veckor före loppet. Du kan inte flytta fram din anmälan till kommande år.

Tävlingsklasser

Samtliga deltagare i Vasaloppet och i tävlingsklass i Tjejvasan måste vara medlem i en svensk skidförening som tillhör Svenska Skidförbundet. För deltagare i Vasaloppets övriga arrangemang rekommenderas föreningstillhörighet, eftersom det ger försäkringsskydd vid träning och tävling. Deltagande sker på egen risk.

Deltagare som inte har svensk nationalitet deltar för sin nation eller för sin skidförening om deltagaren är medlem i en svensk skidförening som är ansluten till Svenska Skidförbundet.

Startklar – en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring

Om du tecknat vår försäkring Startklar återbetalas hela deltagaravgiften vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande. Du måste visa upp ett läkarintyg som styrker orsaken. I Startklar ingår också en olycksfallsförsäkring som gäller under tävling och under resan till och från arrangemanget. Startklar gäller i 12 månader från teckningsdatumet, kostar 155 kr och gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang.

Läs mer på startklar.nu. Anmäl återbetalning av anmälningsavgift eller olycksfallsskada till Folksam på telefon: 0771-960 960. På sidorna försäkringar och anmälningsvillkor kan du ta del av våra fullständiga villkor.

www.startklar.nu
Sidan försäkringar
Sidan anmälningsvillkor