Vasaloppets arrangemang lockar årligen närmare 100 000 deltagare till de olika distanserna längs den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Vi är glada att du vill vara en av dem!

Anmälan till Vasaloppet i två steg

1. Föranmälan av startplats
När anmälan öppnar kl. 09.00 den 18 mars väljer du det lopp du vill anmäla dig till – Vasaloppet. Fyll i anmälningsformuläret med följande uppgifter: förnamn, efternamn, personnummer (ååååmmdd-xxxx) och e-postadress. En bekräftelse skickas direkt till din e-postadress efter genomförd föranmälan. Du kan bara anmäla en plats per person.

2. Fullfölj anmälan
När loppet är fulltecknat får alla som fått en startplats en anmälningskod via e-post. Koderna skickas ut tidigast måndagen den 19 mars 2018. Varje kod är giltig i ett begränsat antal dagar. Du loggar in på Mina sidorvasaloppet.se och fullföljer din anmälan med kod och betalning.
Det finns en risk att mejlet fastnar i skräppostfilter. Kontrollera din mapp för skräppost, särskilt om du använder Google Gmail eller Microsoft Hotmail.

Vi tar endast emot individuella anmälningar. Betalning görs med kort eller via internetbank. Vi fakturerar inte.

Frågor
Har du frågor om anmälan är du välkommen att kontakta Vasaloppets kundtjänst på telefon 0250-392 00 eller e-post info@vasaloppet.se.

Lojala Vasaloppsdeltagare

Deltagare som genomfört minst tre av våra 90-kilometerslopp på skidor* de senaste sex åren (2013–2018) har förtur och garanterad plats i Vasaloppet 2019.

* Vasaloppet, Öppet Spår söndag, Öppet Spår måndag och Nattvasan – endast ett lopp per år får räknas.

De som uppfyller lojalitetskraven kan anmäla sig från tisdagen den 13 mars till och med torsdagen den 15 mars. Anmälan och betalning sker på Mina sidor. Ingen anmälningskod krävs, systemet känner av vilka som är behöriga.

Ditt digitala ID på vasaloppet.se

Diglias är en digital identitetstjänst som skapar en enkel och säker kontaktyta mellan dig och Vasaloppet. Bland annat kan du använda Diglias för att logga in på Mina sidor utan användarnamn och lösenord. Du kan också enkelt och säkert ta del av erbjudanden från oss och våra officiella partner och sponsorer.
Gör så här: Ladda ner Diglias app till din mobiltelefon. Första gången du använder appen kommer du att behöva fylla i ditt namn, din e-postadress och mobilnummer. Dessa uppgifter sparas sedan i ditt digitala ID i appen. Det här gör du bara en gång och därefter kan du identifiera dig med hjälp av din mobil (likt mobilt BankID).

Mina sidor
Läs mer om Diglias
Köp presentkort på en startplats

Fullt lopp?

Står du utan startplats till ett lopp som redan är fulltecknat? Det finns alltid möjlighet att köpa en startplats av någon annan. Ett forum vi rekommenderar är startplatser.se. På sidan Köp- och sälj startplats hittar du all information du behöver.

www.startplatser.se
Sidan köp- och sälj startplats

Betalning

Vi tar endast emot individuella anmälningar och betalning sker online med kort eller internetbank. Vi fakturerar inte. Anmälan är bindande och gäller först när vi har tagit emot deltagaravgiften. Vasaloppet följer distansköplagen och lagrar alltså inte dina kortuppgifter. All hantering av kortinformation går via säker SSL-kryptering och bankernas 3D Secure-teknik.

Kvitto och startbevis

Din deltagarbekräftelse är ditt kvitto och den levereras med e-post. Vasaloppsföreningen Sälen-Mora är en ideell förening, därav sker ingen momsbeskattning på deltagaravgiften. Ett startbevis skickas ut via e-post några veckor före loppet. Du kan inte flytta fram din anmälan till kommande år.

Tävlingsklasser

Samtliga deltagare i Vasaloppet och i tävlingsklass i Tjejvasan måste vara medlem i en svensk skidförening som tillhör Svenska Skidförbundet. För deltagare i Vasaloppets övriga arrangemang rekommenderas föreningstillhörighet, eftersom det ger försäkringsskydd vid träning och tävling. Deltagande sker på egen risk.

Deltagare som inte har svensk nationalitet deltar för sin nation eller för sin skidförening om deltagaren är medlem i en svensk skidförening som är ansluten till Svenska Skidförbundet.

Startklar – en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring

Om du tecknat vår försäkring Startklar återbetalas hela deltagaravgiften vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande. Du måste visa upp ett läkarintyg som styrker orsaken. I Startklar ingår också en olycksfallsförsäkring som gäller under tävling och under resan till och från arrangemanget. Startklar gäller i 12 månader från teckningsdatumet, kostar 155 kr och gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang.

Läs mer på startklar.nu. Anmäl återbetalning av anmälningsavgift eller olycksfallsskada till Folksam på telefon: 0771-960 960. På sidorna försäkringar och anmälningsvillkor kan du ta del av våra fullständiga villkor.

www.startklar.nu
Sidan försäkringar
Sidan anmälningsvillkor