2017-09-21 09:15

Anmälan öppen för "nya" Ungdomsvasan!

I vintras firade Ungdomsvasan tio år. I dag, torsdag, öppnar anmälan till den elfte upplagan som dessutom bjuder på fler nyheter vintern 2018.
– Vi flyttar in Ungdomsvasan helt och hållet i arenan för att även ungdomarna ska få åka sina sträckor i Vasaloppsspåret och få den rätta känslan säger Johan Eriksson, utvecklingschef på Vasaloppet.

Flytten av spårdragningen från området i skidarenan Hemus in till det klassiska fäders spår gör även att banlängderna ändras till 2018 års Ungdomsvasa.
–Vi har gnuggat frågan med Svenska Skidförbundet och har landat bra, berättar Johan Eriksson.
Klasserna i Ungdomsvasan 2018 blir från 11–16 år. 15–16-åringarna startar i Hökberg, åker 19 kilometer och tävlar om spurtpris i Eldris. För 11–12- och 13–14-åringarna blir det 9 kilometer med start i Eldris och chans att vinna spurtpris i Hemus.
– För den yngsta klassen, 9-10 år, erbjuder vi till vintern Blåbärsloppets 9 kilometer som ett alternativ. Där kan de åka med förälder eller annan vuxen. 9 kilometer är för långt att ha som tävling för så unga skidåkare, säger Johan Eriksson.

Under Ungdomsvasan, som avgörs söndagen den 25 februari 2018, erbjuds gratis bussar till starten i både Hökberg och Eldris. När det gäller Eldris är bussen det enda alternativet för att ta sig till starten då det inte finns plats för parkeringsplatser för privata bilar vid den sista Vasaloppskontrollen innan mål. Även föräldrar och publik är självklart välkomna att åka med i bussen!

Välkommen med din anmälan till Ungdomsvasan 2018 här

Våra huvudsponsorer