2018-02-22 16:58

Barnens Vasalopp i Sälen och Mora

Ta med hela familjen till Sälen eller Mora för en stund fylld av lek, skratt och skidglädje. Alla barn är välkomna och självklart är det helt gratis att delta i Barnens Vasalopp.

Redan nu på lördag den 24 februari går starten för Barnens Vasalopp i Sälen. Det finns tre olika banlängder, 90, 300 och 800 meter, att välja på och grupperna startar mellan 11.00-12.00. Direktanmälan och nummerlappsutdelning finns vid tävlingsexpeditionen som ligger vid Vasaloppsstarten i Berga by, Sälen.

En vecka senare, lördag den 3 mars, är det dags för Barnens Vasalopp i Mora. Här åker alla barn 900 meter med start vid Mora camping och målgång under den klassiska Vasaloppsportalen. De minsta får alltså uppleva sträckan där Vasaloppet avgjorts åtskilliga gånger! Direktanmälan sker vid starten på Moraparkens camping lördag den 4 mars och loppet pågår mellan 10.00–10.30.

Som vanligt är det bra att vara på plats i god tid innan start med tanke på trafik, parkering och eventuell kö till direktanmälan. Efter båda loppen får alla barn blåbärssoppa, diplom och en välförtjänt medalj. Hjärtligt välkomna till en folkfest för hela familjen!

FAKTA
Barnens Vasalopp skidor är ett initiativ från Vasaloppet och Svenska Skidförbundet och våra samarbetspartner ICA, Stadium och Sporrong. Varje vinter arrangeras en nationell turné med ett flertal stopp över hela landet där barn får möjlighet att testa på skidåkning.

BRA ATT HA?
”En bja valla”.

Se när OS-guldmedaljören Stina Nilsson intervjuas av SVT efter sin målgång i Barnens Vasalopp.

 

Våra huvudsponsorer