2016-04-13 10:08

Cykelfest när Barnens Vasalopp Cykel kommer till Stockholm

Lördagen den 16 april är det dags för ett roligt äventyr på cykel för barn i alla åldrar när Barnens Vasalopp Cykel genomförs. Alla barn har då chansen att gratis få prova på att cykla och saknar man cykel så finns all utrustning att låna.

Mångsbodarna, Oxberg, Eldris… Ortsnamn som många känner igen från tv. Nu har alla barn i Stockholm möjlighet att få passera de kända kontrollerna när Barnens Vasalopp på cykel arrangeras vid Stadium Barkarby. Cyklar och hjälmar finns att låna och alla som deltar får diplom, medalj, blåbärsoppa samt giveaways efter loppet. Sponsorer är ICA, Vattenfall, Stadium och Sporrong.

Barnens Vasalopp Cykel Stockholm
Datum:      Lördagen den 16 april
Plats:         Stadium Plus Barkarby
Tid:           10.00–15.00
Arrangör:  Stadium Barkarby, Vasaloppet och Sundbybergs IK
Anmälan:  Gratis och fri anmälan görs direkt på plats 10.00–15.00

Över 40 000 barn deltar varje år i Barnens Vasalopp
Att röra på sig är roligt och viktigt – och det är bra att börja tidigt. Barnens Vasalopp är ett initiativ från Vasaloppet som inkluderar Barnens Vasalopp Skidor, Cykel och Löpning.

Initiativet syftar till att inspirera barn och lägga grunden till en hälsosam livsstil. Ihop med företagen ICA, Vattenfall, Stadium och Sporrong samt alla andra arrangörer runt om i landet engageras varje år över 40 000 barn i något av loppen.

Barnens Vasalopp består av en nationell turné anordnad av Vasaloppet samt en mängd lokala lopp där vem som helst får vara arrangör. Läs mer eller beställ material för att arrangera ett eget lopp på www.barnensvasalopp.se

 

Våra huvudsponsorer