2016-06-18 09:20

Cykelvasasprinten – i år med Öppet kval för allmänheten!

Uppvisningsloppet Cykelvasasprinten avgörs i Lindvallens slalombackar fredagen den 12 augusti 2016 och är en fullvärdig del av Vasaloppets cykeltävlingar under sommarveckan. Sprinten drar årligen en publik på 2 000–3 000 personer. En spännande nyhet i år är ett Öppet kval där vem som helst kan delta.

Inbjudna elitcyklister gör upp om segern i årets Cykelvasasprint, kl. 15.00 fredagen den 12 augusti, intill Skilodge i Lindvallen i Sälen. Tävlingen har en dam- och en herrklass.

Herrklassen som består av cirka 20 cyklister kommer i år att delas upp i två semifinalheat där de fem snabbaste från varje heat går vidare till finalen. Damerna kommer liksom förra året att ha en egen final. Varje lopp går två varv på en kort, teknisk och publikvänlig bana belägen i den nedre delen av Lindvallens slalombackar.

Nyhet: Öppet kval

I år införs ett Öppet kval för allmänheten kl. 13.00–14.00. Kvalet består av ett varv på banan med manuell tidtagning. Ingen föranmälan krävs. Kom och ta med dig cykel och hjälm så får du ställa upp i kvalet. De två snabbaste damerna och de två snabbaste herrarna går vidare till att utmana våra inbjudna elitcyklister i Cykelvasasprinten. Fina priser lottas ut bland alla som ställer upp. Ingen deltagaravgift.

Cykelvasasprinten som den ser ut idag har utvecklats av elitcyklisterna Alexandra Engen, Jenny Rissveds, Emil Lindgren, Fredrik Ericsson och Calle Friberg i samarbete med Vasaloppet och Skistar.

bild_sommar_cykelvasasprinten_2015_700x446

Våra huvudsponsorer