2015-11-19 10:15

Direkttåg till Tjejvasan och Vasaloppet 2016

Vasaloppet inleder ett samarbete med Snälltåget och i vinter blir det därför återigen möjligt att ta direkttåg till Tjejvasan och Vasaloppet. En möjlighet som funnits tidigare under många år. Till Tjejvasan går tåget direkt till starten i Oxberg från Stockholm, medan tåget till Vasaloppet avgår från Malmö med påstigningsmöjligheter i Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping och Stockholm.

Logistik och trafik är en av Vasaloppets största utmaningar. Det gäller dels trafiksituationen och trafiksäkerheten på plats, dels miljöaspekten. Transporter av människor och material är i första hand den miljöpåverkan som en idrottsarrangör med tiotusentals deltagare har. Därför är bussar till start och samåkning viktiga områden som Vasaloppet hela tiden arbetar med att utveckla.

Under många år har man kunnat åka särskilt chartrade tåg till Vasaloppets arrangemang. Tack vare Snälltåget finns nu åter möjligheten att åka tåg till två av vinterveckans största lopp, Tjejvasan och Vasaloppet.

– Vi har i Snälltåget funnit en engagerad partner och vi ser stor potential att utveckla tågresandet till våra arrangemang framöver. Att kunna erbjuda direkttåg är en viktig service gentemot våra deltagare och naturligtvis en viktig miljöinsats. Fyller vi båda tågen motsvarar det ca 330 bilar som kan stå kvar hemma istället för att köra runt på vägarna i Dalarna, säger Johan Eriksson på Vasaloppet.

Till Tjejvasan lördag 27 februari 2016 finns i dagsläget cirka 1250 startplatser kvar innan loppet är fullbokat (10 000 deltagare). Tåget från Stockholm går direkt till starten i Oxberg. Återresa på kvällen efter loppet.

Vasaloppet söndag 6 mars 2016 är fulltecknat (15 800 deltagare) sedan länge och tåget går till Mora, varifrån tågresenärerna får busstransfer direkt till starten i Berga by i Sälen. Återresa på kvällen efter loppet.

– Vi på Snälltåget har lång erfarenhet av att ordna skidresor med tåg till Åre och nu ger vi oss in på något nytt och spännande tillsammans med Vasaloppet! Dessutom kan vi bidra med en avsevärd miljöförbättring med en minskning på över 50 ton koldioxid jämfört om lika många hade tagit bilen, säger Marco Andersson, Snälltåget.

Fakta och bokning

Snälltåget till Tjejvasan 2016

> Avgår från Stockholm på kvällen fredag 26 februari 2016. Tåget går direkt ut till starten i Oxberg.
Vallateam och restaurangvagn med servering ombord.
> Återresa från Mora till Stockholm på kvällen lördag 27 februari 2016.
Restaurangvagn med servering ombord.

Pris: 998 kr innan 30/11 och 100 första, därefter 1148 kr. Ca 300 platser.
(Anmälningsavgift till Tjejvasan ingår ej i priset.)

www.snalltaget.se/om-oss/destinationer/tjejvasan

Snälltåget till Vasaloppet 2016

> Avgår från Malmö på dagen lördag 5 mars 2016. Via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping och Stockholm. Vallateam och restaurangvagn med servering ombord. Nummerlapp delas ut ombord på tåget i Stockholm. Busstransfer från Mora till starten i Sälen ingår.

> Återresa från Mora till Stockholm/Malmö på kvällen söndag 6 mars 2016.
Restaurangvagn med servering ombord.

Pris: Från Stockholm 1098 kr innan 30/11 och 100 första, därefter 1298 kr. Från Malmö 1498 kr innan 30/11 och 100 första, därefter 1698 kr. Ca 300 platser.
(Anmälningsavgift till Vasaloppet ingår ej i priset.)

www.snalltaget.se/om-oss/destinationer/vasaloppet

Våra huvudsponsorer