2018-07-20 10:57

Uppdaterad: Eldningsförbud råder.

Det är väldigt torrt i marken på grund av de senaste veckornas värme. Runt om i landet rasar skogsbränder och personal från Räddningstjänsten gör fantastiska insatser för att minimera skadorna. Vi uppmanar alla att följa de brandföreskrifter som varje kommun tar fram.

UPPDATERAD: Vasaloppets sommarvecka berörs inte av den stora skogsbranden i Älvdalen. Det är 55 km från brandområdet till närmsta punkt längs Vasaloppsspåret.

Runt om i landet rasar skogsbränder och personal från Räddningstjänsten samt frivilliga som hjälper till gör fantastiska insatser för att minimera skadorna.

Det är väldigt torrt i marken på grund av de senaste veckornas värme så var försiktig när du rör dig i skog och mark så du inte orsakar fler bränder. Vi uppmanar alla att respektera och följa de brandföreskrifter som varje län och kommun tar fram.

Just nu råder eldningsförbud i Dalarna samt i stora delar av landet.

Due to the dry and hot weather, it is now burning in the woods in several places in Sweden. In the whole of Dalarna, there is currently a strict fire ban. This means that it is completely forbidden to make a fire in the area right now.

Länsstyrelsen Dalarna meddelar:

Idag (25 juli) har MSB gått ut med en nationell uppmaning till samtliga länsstyrelser och kommuner i landet om att skärpa rådande eldningsförbud. Därför har Länsstyrelsen fattat beslutat om ett nytt eldningsförbud i Dalarnas län som även omfattar eldning på egen tomt och användning av friluftskök.

Under en längre tid har det funnits ett generellt eldningsförbud i Dalarnas län med undantag för grillning med ändamålsenlig grill i egen trädgård och användning av friluftskök, så som stormkök och gasolkök, i samband med camping.

I och med det nya beslutet råder eldningsförbud utomhus i Dalarnas län. Förbudet omfattar alla platser inklusive egen tomt samt inkluderar alla typer av grillar, campingkök och annan öppen låga utomhus.

Kommunerna har även fortsättningsvis möjlighet att besluta om undantag från förbudet om det är motiverat av lokala förhållanden.

Den nya föreskriften kungjordes den 25 juli kl.12.30 genom uppläsning i radio och gäller från och med idag fram till den 30 september, eller till den dag länsstyrelsen beslutar att upphäva den tillfälliga föreskriften.

 

 

Våra huvudsponsorer