2015-05-08 17:42

En skidresa utöver det vanliga

Till vintern finns chansen att åka på en skidresa som bjuder på upplevelser utöver det vanliga. M2 Sport med Mattias Svahn och Magnar Dalen i spetsen ordnar en resa som startar med Marcialonga följt av en vecka i skidmeckat Seiser Alm och avslutas med König Ludwig Lauf.

– Seiser Alm är finaste stället i världen för längdåkning, säger Magnar Dalen.

Dalen, om någon, borde veta. Med 250 resdagar om året i längdåkningens tjänst med världseliten under hela 27 år så har Magnar varit ”överallt”.

Under många år har M2 Sport arrangerat omtyckta resor till Marcialonga. Efter förfrågan så utökar man nu med en vistelse i Seiser Alm och fortsatt resa till König Ludwig Lauf i Bayern.
– Det finns möjlighet att själv skräddarsy vilka delar av upplägget man vill vara med på. Från hela paketet till egna valda delar, förklarar Magnar.

Varför ska man åka på en sådan här resa?
– Man får med allt av det bästa. Tre olika miljöer med helt olika karaktär, säger Magnar.

Marcialonga är ett populärt lopp som lockar många med sin härliga stämning och sitt stora startfält. Men det är svårt att få en startplats om man inte åker med en organiserad resa.

Vistelsen mellan Marcialonga och König Ludvig Lauf i Seiser Alm är något som Dalen verkligen hyllar med sin erfarenhet av olika platser för längdåkning jorden runt.

– Det finns andra fina ställen som Silver Star i Kanada, Sun Valley i USA och Davos i Schweiz men jag håller Seiser Alm som nummer ett. Man kan skida direkt från hotelldörren. Det är lätt att förstå och välja i spårsystemet och lätt att gena över på olika ställen. Där finns allt man drömmer om som skidåkare, berättar Magnar och fortsätter:

– Det är också mycket solsäkert och bra väder den här tiden på året. Det går oftast att åka på ”blå burk” för det är så torr luft. Längs spåren finns fäbodar med bänkar utanför där man kan ta sig en skön paus om man vill.

När man eventuellt sitter där och vilar sig så kan man spana in världselitåkare som snurrar runt i spåren. Det finns också mycket goda möjligheter att ta ett lunchstopp mitt under en skidtur.
– Det finns bra restauranger längs spåren. Eller så kan man köpa något och ta med sig ut i spåret, säger Magnar.

Efter en härlig avkopplande vecka i Seiser Alm bär det vidare till Bayern i Tyskland och König Ludwig Lauf.
– Det blir verkligen ett miljöombyte. Det är start och mål på samma ställe, trångt och gemytligt vid målet. Det är både ett kortare och lättare lopp än Marcialonga, säger Magnar.

Dalen flaggar också för att här finns möjligheten att åka ett skejtlopp. Finns ju inte så många sådana lopp för motionärer. På lördagen åker man skejt och på söndagen klassiskt.

Fakta om resor och alternativ finns hos Odenresor via länkarna nedan:

Marcialonga

Seiser Alm – König Ludwig Lauf

Våra huvudsponsorer