2018-03-07 13:37

Enervit blir Vasaloppets femte huvudsponsor

Nu tar Enervit ett stavtag framåt och går in som huvudsponsor till Vasaloppet. Företaget, som grundades i Italien, tillverkar nutrition för idrottsutövare och har samarbetat med Vasaloppet sedan 2009. Från och med sommarveckan 2018 blir de nu en av fem huvudsponsorer.
– Vi är väldigt glada att Enervit vill utveckla sitt samarbete med oss och bli huvudsponsor. För Vasaloppets del ser vi stora möjligheter att tillsammans med Enervit lyfta vårt varumärke och våra året runt-aktiviteter internationellt, säger Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet.

Vasaloppets vintervecka 2018 är precis avslutad. Över 66 000 deltagare var anmälda till något av de totalt tolv skidloppen och i nuläget är över 20 000 cyklister och löpare anmälda till Vasaloppets sommarvecka 2018. Både vinter- och sommarevenemangen har vuxit de senaste åren och numera arrangerar Vasaloppet tolv lopp på vintern och fjorton lopp på sommaren inräknat Barnens Vasalopp för skidor, cykel och löpning.
– Enervit har i många år bidragit till att förhöja våra deltagares upplevelse i Vasaloppsspåret både sommar och vinter. Tillsammans satsar vi nu på att öka kännedomen om Vasaloppet och vi har en spännande resa framför oss, säger Eva-Lena Frick.

Enervit, med huvudkontor i Milano och svenskt kontor i Arvika, är ledande inom idrottsnutrition och har stort fokus på cykling och löpning vilket rimmar väl med Vasaloppets mål att få Vasaloppets sommarvecka med Cykelvasan, Ultravasan, Vasastafetten och Vasakvartetten att växa. Det nya avtalet sträcker sig fram till och med 2022, Vasaloppets 100-årsjubileum, och innebär att Enervit utökar sitt engagemang genom att, bland annat, använda Vasaloppets varumärke för att attrahera fler utländska deltagare till de olika loppen.
– Vår ambition är att locka deltagare inom cykel- och löparrangemang som vi redan samarbetar med till Vasaloppets sommarvecka. Att Enervit numera är huvudsponsor för Vasaloppet belyser verkligen vår positionering inom uthållighetssporterna cykel, skidor och löpning. Vi går från att vara stolt partner till Vasaloppet till en ännu stoltare huvudsponsor, säger Mats Slorfelt vd Enervit Nutrition AB.

Mer om Vasaloppets sponsorstruktur här

Om Enervit:

Enervit startade i Italien och har sedan 1970 varit ledande inom forskning och utveckling av sportnutrition. I Europa är företaget sedan länge en eftertraktad leverantör till flera proffslag och enskilda cyklister inom cykelsporten. I Sverige har Enervit en rad samarbeten med idrottsförbund och idrottsarrangemang, bland annat Vasaloppet, En Svensk Klassiker, Lidingöloppet, Vätternrundan. Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon. Enervit Nutrition AB är ett dotterbolag till Enervit S.p.A. Företaget har idag cirka 900 återförsäljare inom sportbranschen och dagligvaruhandeln.
www.enervitsport.com/sv/home

 

Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2019 öppnar 18 mars 09.00

Våra huvudsponsorer