2015-08-12 10:27

Flera VM-löpare springer Ultravasan 45

321 herrar och 154 damer är hittills anmälda för att springa Ultravasan 45 lördag den 22 augusti. Flera av dem är även uttagna till VM på 100 km som avgörs i Winschoten, Holland, den 12 september och har därför valt att springa Ultravasan 45 som VM-uppladdning.


Den svenska VM-truppen som togs ut den 11 augusti består av följande namn: Jonas Buud, Fritjof Fagerlund, Linus Holmsäter, Henrik Jannborg, Patrik Werme, Kajsa Berg, Sophia Sundberg, Stina Svensson och Frida Södermark.

Av dessa kommer Fritjof Fagerlund, Linus Holmsäter och Sophia Sundberg till Ultravasan 45, medan Jonas Buud är anmäld till Ultravasan 90. Sophia Sundberg, som blev fyra i Ultravasan 90 ifjol, får i Ultravasan 45 bland andra möta Caroline Dubois, årets franska mästarinna på 100 km och även 21:a i Paris Marathon 2015.

Herrklassen i Ultravasan 45 2014 vanns av Moraorienteraren Roman Ryapolov (bilden ovan). Han får i år också ”lokalt” motstånd i form av sina kamrater i IFK Mora OK Artem Panchenko och Vojtéch Král – alla tre med fina orienteringsmeriter.

De norske rocktrummisen Björn Tore Kronen Taranger vägde 105 kg, men för sju år sedan var det slut med det. Kronen Taranger började springa, blev 35 kilo lättare och har blivit norsk mästare på 100 km och siktar också in sig på sitt första VM i september. Men innan dess ska han springa Ultravasan 45. Ett rejält trumsolo kan han fortfarande riva av.

Se TRUMSOLOt på Youtube.

Vi kan alltså se fram emot ett intressant och spännande lopp den 22 augusti.

Som ett maraton, fast tuffare!
Ultravasan 45 passar dig som vill testa ett lopp som är hårdare än ett maraton, men som ännu inte är redo för den fulla distansen från Sälen till Mora.

Läs mer och anmäl dig här.

Några av favoriterna i Ultravasan 90 presenterade vi redan i våras, läs om dem här.

Våra huvudsponsorer