2015-06-24 16:02

Folkfesten Cykelvasasprinten utvecklas

Cykelvasasprinten är en publikfavorit under Vasaloppets sommarvecka som i augusti genomförs för femte gången i ordningen. I år blir loppet en fullvärdig del av Vasaloppets cykeltävlingar under sommarveckan med egen banchef, tävlingsledare och värdar. Loppet genomförs i Lindvallen, Sälen, dagen före Cykelvasan kl 15.00, och redan nu kan flera elitcyklister presenteras.

Cykelvasasprinten är ett short race för särskilt inbjudna elitcyklister. En tillfällig bana byggs i nedre delen av Lindvallens slalombackar och blir publikvänlig, rolig och teknisk. Loppet pågår i ca 15-20 minuter med gemensam start där första person i mål vinner. Tävlingen har en dam- och en herrklass med 10-20 delatagare i varje.

– Målet är att planera en sträckning som inte är för tung och utslagsgivande, på det sättet hoppas vi att eliten håller ihop bättre samt att gemene man även får tillfälle att testcykla banan. Jag vill passa på att tacka elitcyklisterna Alexandra Engen, Jenny Rissveds, Emil Lindgren, Fredrik Eriksson och Calle Friberg som i samarbete med oss och Skistar hjälpt oss utveckla nya Cykelvasasprinten, säger sportchef Johan Eriksson.

Intresset bland elitcyklisterna har varit stort och vi kan redan nu presentera några tunga namn med både SM, EM och VM meriter:

DAMER
Alexandra Engen Jönköpings CK
Angelica Edvardsson Cykloteket Racing Team
Felicia Ferner Borlänge CK
Ida Jansson Falu CK
Åsa Erlandsson Varbergs MTB
HERRAR
Alexander Wetterhall Team Tre Berg
Calle Friberg Team Scott Skoda
Dennis Wahlqvist Alle Bike Test Team
Erik Gunnarsson Härnösands CK
Fredrik Edin Cykloteket Racing Team
Gustav Höög Team Tre Berg
Henrik Sparr Team Scott Skoda
Jack Kok Södertälje CK
Joel Burman Borlänge CK
Johan Widén CK Natén Säter
Lars Bleckur Cykloteket Racing Team
Magnus Darvell Team Kalas Merida
Martin Setterberg Hallby SOK
Mattias Nilsson Team Kalas Merida
Robin Thyrstedt Alingsås SC

I anslutning till efterföljande prisceremoni genomförs också den officiella nummerlappsceremonin inför Cykelvasan 90, där 12 000 anmälda cyklister står på startlinjen för att ta sig 94 kilometer från Sälen till Mora. Vi hälsar alla välkomna till Lindvallen i Sälen, fredag 14 augusti kl 15.00.

Årets värdar är Skistar, Preem, Stadium, Oakley och Enervit.

värdar_cykelvasasprinten_2015_1350x200

Våra huvudsponsorer