2016-06-07 13:09

Häng med på Vasaloppscoachernas höstläger inför skidsäsongen

Vi går mot ljusare tider ett tag till, men som skidåkare är det nu hög tid att börja tänka på höstens försäsongsträning. Här tipsar vi om våra officiella Vasaloppscoachers höstläger 2016.

Catarina Henriksson – Träningsinspiratören, Stockholm
Vasaloppsläger för tjejer med Vasaloppscoachen Catarina, 9–11 september. Inspirerande träningsläger i härlig Hälsingemiljö. Många roliga, fartfyllda och teknikutvecklande träningspass som hjälper dig uppnå dina mål inför Vasaloppsveckan 2017. Målgrupp: Tjejer. Plats: Harsa i Hälsingland.
MER INFORMATION

Håkon Breistrand – Fysio-outdoor, Mora
Barmarksläger längdskidor 30 september–2 oktober. Första helgen i oktober kan du hänga med på en helg fullspäckad m inspirerande, rolig och utmanande träning inför vinterns skidåkning!
Du kommer lära dig grundläggande löpteknik, hur du tränar med stavar både praktiskt och tekniskt, det blir mycket styrketräning med fokus på stabilitet, kroppskontroll och den röda tråden mellan skidåkning och styrka, samt rörlighetsträning. Ut över detta blir det också föreläsning där vi går genom allt teoretiskt. Som alltid är det fokus på kvaliteten och därför är antalet deltagare begränsat till 12.
MER INFORMATION

Rikard Tynell – Tynell Activity, Falun
Fight for Vasan 2017 – 1–4 september. En träningshelg i Falun på Vasaloppscenter Lugnet tillsammans med Vasaloppscoachen Rikard Tynell. En tuff träningshelg för dig som vill skapa bättre förutsättningar och klättra i Vasaloppet.

Först på snö – Vasaloppscenter Lugnet prel 15 oktober. Var först på snö tillsammans med Tynell Activity när Lugnet lägger ut den sparade snön för säsongen 2016–2017. Vi kommer arrangera en unik teknikdag på skidspåret innan det öppnas för allmänheten på Lugnets Skidstadion.

Vasaloppsläger i toppklass 20–23 oktober. På plats i Torsby skidtunnel tillsammans med Rikard och Daniel Tynell. Tynell Activity hjälper dig under en helg på tidig snö för att skapa den rätta känslan och förutsättningarna inför en kommande vintersäsong.

Analysera din träning och utveckling hos Vasaloppscoachen Rikard Tynell inför en sommar, höst och kommande utmaningar. Genomför ditt tröskeltest och få ditt individuella träningsverktyg oavsett fysiska nivå och bakgrund. Vi anpassar tester och träning utifrån dina förutsättningar.
MER INFORMATION

Erik Wickström – Din Kondition, Borås
Barmarksläger i Grövelsjön 28–31 augusti. STF Grövelsjön Fjällstation (officiellt Vasaloppscenter) och Vasaloppscoachen Erik Wickström kommer för första gången arrangera ett barmarksläger riktat till dig som vill vässa skidformen inför kommande vinter. Detta efter ett mycket lyckat Vasaloppsläger med liknande upplägg i vintras. Praktik och teori blandas i form av härliga träningspass och inspirerande föredrag.
MER INFORMATION

Staffan Larsson, Aktiv Sport Mora
SommarVasaläger i Vasaloppsarenan i Mora! En push eller Kick-off i sommarträningen inför skidsäsongen. Aktiv Sport, genom Vasaloppssegraren Staffan Larsson, välkomnar till SommarVasaläger den 1–4 september. Ett perfekt tillfälle att komma igång, eller få en extra kick i träningen inför skidsäsongen. För tredje året i rad vill vi bjuda nybörjare, motionärer och vältränade elitmotionärer på ett utvecklande och innehållsrikt Vasaläger, som en kick i sommarträningen i inspirerande Vasaloppsmiljö på Vasaloppscentret Moraparken. Programmet innehåller flera teknikpass på rullskidor, med bl.a. stakträning, intervall/ skidgång med fantastisk utsikt över Siljan, samt en upplevelse av Moras klassiska träningsmarker genom en löp-/joggingtur i fin fäbodmiljö. Avslutningspasset gör vi givetvis längs hela eller delar av Vasaloppsarenan, som ett valfritt kombipass. Det blir även inslag med föredrag om träning, material/utrustning, kost och energiladdning. Vilken träningsbakgrund du än har, så är målet att du ska utvecklas, känna inspiration och få en kick i träningen inför vintersäsongen.
MER INFORMATION

Staffan Larsson och Mattias Svahn, GlaciärVasaläger i österrikiska Ramsau

Årets skidresa i september/oktober! För 9:e gången bjuder de båda Vasaloppscoacherna Staffan Larsson och Mattias Svahn in till den populära skidresan till glaciären i österrikiska Ramsau. Mycket skidåkning blandat med skön sommarträning i en fantastisk alpmiljö utlovas. Vill du förlänga sommaren kombinerat med en tidig start på vintern, med allsidig träning och vila, så är det här resan för dig. Kika in på deras hemsidor och ta en titt på filmen, som gjorts av grabbarna bakom Vasalopps-TV, Johan Pellas & Alexander Winther. Välkommen på en inspirerande träningsresa och en oförglömlig upplevelse.
WWW.AKTIVSPORT.SE eller WWW.VASASVAHN.SE

 

Läs mer om de officiella Vasaloppscoacherna

Våra huvudsponsorer