2018-03-02 10:45

Hela Nattvasan, 90 km, med start 20.00 i kväll i Berga by i Sälen körs!

Väderprognosen inför natten är nu stabil och säger 15-20 minusgrader i snitt längs hela sträckan Sälen- Mora under natten till lördag. Under förmiddagen har Vasaloppet tagit beslutet att hela Nattvasan, med förstärkta säkerhetsåtgärder, kommer att genomföras. Men det blir kallt så se till att förbereda dig väl:

– Vi vill återigen poängtera att varje individ har ett stort ansvar och måste se till sina egna och lagkamratens förutsättningar, utifrån både fysik och erfarenhet, och därifrån fatta beslutet att åka Nattvasan eller ej, säger Tommy Höglund, sportchef.

Vasaloppet kommer att förstärka säkerhetsåtgärderna under loppet och ha varm dryck på alla sju kontroller och även uppvärmda bussar där deltagarna kan gå in och värma sig. Den extra utrustning som deltagarna måste ha med sig kommer också att kontrolleras på start. Ytterligare rekommendationer handlar om att klä sig rätt och att värna om varandra i spåret.
– Se till att klä dig varmt och tänka lager på lager-principen. Tumvantar och ullstrumpor är att rekommendera och även extra mössa och buff att byta med. Ta också ur örhängen och glasögon för att skydda ögonen och se till att ha extra batterier till pannlampan, säger Tommy Höglund.

Nattvasan är ett parlopp som körs i fri stil vilket innebär att det är tillåtet att välja klassisk skidåkning eller skejt. För att få en giltig sluttid måste båda deltagarna hålla ihop och genomföra loppet. Vid målgång får det inte skilja mer än 20 sekunder mellan åkarna.

Fler tips och råd inför Nattvasan 2018:

 

Våra huvudsponsorer