2017-08-30 09:01

Idrottslärare: gå i mål med din klass i februari

Nu har du som idrottslärare chansen att träna och genomföra Ungdomsvasan 2018 tillsammans med en av dina klasser när Vasaloppet och Swix satsar på att få fler ungdomar ut i skidspåret. Utrustning, coachning, resa och startplatser i Ungdomsvasan till ett värde av 50 000 kronor ingår.

I maj förlängde Swix och Vasaloppet sitt avtal och nu står det klart att samarbetet kommer att fortsätta fram till och med 2022 och Vasaloppets 100 års-jubileum. I både de tidigare och det nyskrivna avtalet mellan Swix och Vasaloppet är överenskommelsen att en viss summa av försäljningen av den officiella Vasaloppsstaven går till att få fler ungdomar att röra på sig och komma ut i skidspåret.

Projektet ger idrottslärare chansen att träna och genomföra Ungdomsvasan tillsammans med en av sina klasser (årskurs 4–9, 11–16 år) under 2018. Tillsammans med Vasaloppscoacherna utformar vinnaren ett utbildningsprogram som med fördel kan bli en del av den ordinarie idrottsundervisningen. Skidor, pjäxor, bindningar, stavar, valla, resor, övernattning i Mora och startplatser till Ungdomsvasan till ett värde av minst 50 000 kr ingår. All utrustning stannar sedan kvar i skolans ägo för att ge ännu fler ungdomar möjligheten att uppleva skidglädje i framtiden. Vasaloppet kommer även att följa och dokumentera klassens utveckling för att inspirera andra ungdomar som vill lyckas med sin träning och skidåkning.

I mitten av augusti skickade Vasaloppet ut över 4000 vykort till skolor, mellanstadie- och högstadieklasser, där lärarna uppmanas att ansöka om att bli den utvalda klassen med en motivering och, om man vill, en bild som visar hur taggade klassen och skolan är på att få ta del av äventyret i fäders spår.

Läs mer och ansök senast den 30 september

Vinnarna meddelas senast den 31 oktober.

Våra huvudsponsorer