2015-06-23 10:00

Jämför historiska Vasaloppsresultat i ny app

I samarbete med huvudsponsorern IBM har Vasaloppet utvecklat appen ”Mitt Vasalopp”. Här finns flera års statistik samlad och genom smarta tjänster kan du jämföra dina tider mot andras utifrån olika parametrar. Du kan också få en uppskattad sluttid baserat på dagsformen. Appen är tänkt att bli ett hjälpmedel i träningen och förberedelserna inför start.

I Mitt Vasalopp kan du söka på dina egna resultat och se hur din tid står sig i relation till andras eller ange en egen målsättning och få uppskattade mellantider presenterade. För Vasaloppet, Tjejvasan och Halvvasan kan du också uppskatta din förväntade sluttid utifrån dagsformen.

– Vi vet att många gillar statistik, men förutom att detta är en rolig app så är syftet att hjälpa deltagare att anpassa sin träning, jobba mot målsättningar och komma till start med realistiska förväntningar. Förhoppningen är att detta ska bidra till en större upplevelse av Vasaloppet, säger Jon Svensson marknadschef på Vasaloppet.

Sektionen ”Historiska resultat” ger dig möjlighet att få en översikt av historiska sluttider utifrån parametrarna lopp, startgrupp, ålder och kön. Här kan du utforska genomsnittstider och göra egna jämförelser. Hur bra står sig egentligen din tid i relation till jämngamla tjejer eller killar? Hur snabbt bör du åka för att komma topp 1 000? I appen finner du svaren.

Det är designers och utvecklare från IBM Interactive Experience som står bakom appen. Uppskattningen av sluttider har tagits fram av matematiker från IBM Analytics som analyserat historiska resultat för att hitta de rätta parametrar för beräkningen.

– IBMs sponsorskap av Vasaloppet går precis in på det 50:e året och den fantastiska resan från hålkort till en mobilapp har varit vårt sätt att genom tillämpning av aktuell modern teknik hjälpa Vasaloppet att utvecklas, säger Jonas Pergament som är sponsoransvarig på IBM.

Första versionen av appen är framtagen för iPhone/iOS och lanseras på App Store under juni 2015. Tjänsten ”Uppskatta din sluttid” finns för närvarande endast för Vasaloppet, Tjejvasan och Halvvasan.

Läs mer om IBMs engagemang i Vasaloppet på sidan ibm.com/se/vasaloppet

Våra huvudsponsorer