2015-08-11 08:18

Kom till DHL Speakers Corner under Cykelvasan 2015

Under Cykelvasan välkomnar Vasaloppets logistikpartner DHL till föreläsningar i Speakers Corner vid DHL-trailern vid Mötesplats Mora (150 meter efter målet) både fredag 14/8 och lördag 15/8. Kom och lyssna till idrottsprofilerna Jonas Buud, Susanne Ljungskog och Oskar Svärd. Dessutom intervjuar Mattias Svahn årets vinnare av Cykelvasan 90. DHL utlovar även en present till alla som kommer och lyssnar!

DHL Speakers Corner fredag 14/8
Kl 11.00-11.30 JONAS BUUD
Jonas Buud är en av världens bästa ultramaratonlöpare och vinnare av den första Ultravasan. Under säsongen 2014 vann han Swiss Alpine Marathon för åttonde gången(!) och tog även hem en andra plats i VM på 100 km. I vintras medförde en stressfraktur på bäckenbenet att han inte kunde löpträna på fyra månader. Jonas berättar om sina upplevelser och delar med sig av sin erfarenhet. Vi får även svar på om det blir en start för Jonas i årets Ultravasa.

Kl 15.30-16.00 SUSANNE LJUNGSKOG
Susanne Ljungskog är känd som tvåfaldig världsmästare i cykling och vinnare av Bragdguldet 2002. Vi kommer att få höra henne berätta om de små, men viktiga, och helt avgörande detaljerna för framgång. Motgångarna är en viktig del av en idrottslig karriär och i föredraget beskriver hon hur det fick en väsentlig betydelse för henne. Susanne berättar även om tiden efter karriären – vad gör en idrottare när målen inom idrotten är uppnådda?

DHL Speakers Corner lördag 15/8
Kl 14.00-14.30 OSKAR SVÄRD
Trefaldiga Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd, som även varit topp tio i fjorton av sina femton Vasalopp, är en mångsidig idrottare och innehar rekordet på En Svensk Klassiker – 13 timmar och 56 minuter. Oskar berättar varför det blev långlopp, vägen till segrarna och hemligheten bakom hans framgångar i Vasaloppet. Oskar delar även med sig av sina framtidsplaner och den stora utmaningen i att försöka slå ett klassikerrekord. Ska det bli en fjärde Vasaloppsseger för Oskar Svärd?

Ca kl 12.40 INTERVJU MED VINNARNA AV CYKELVASAN
Skidexperten Mattias Svahn, som är f.d. elitåkare i långloppsvärldscupen och kommentator i SVT, intervjuar vinnarna av CykelVasan 90.

Begränsat antal platser, först till kvarn!

DHL-trailern lockar också med
LASTPALLSTÄVLING: ”Kom och lasta en pall utanför vår trailer och var med och tävla om fina priser.
#DHLFIE: ”Vill du fota dig med kändisar så står vår #DHLFIE och väntar på dig.”
MINIPAKET: ”Hitta ett av våra 500 gömda minipaket, registrera det i vår monter eller på servicepoint.se och var med och tävla om fina priser.”

DHL är officiell logistikpartner till Vasaloppet. Det innebär att de bland annat transporterar alla kläder från start till mål i Vasaloppets olika lopp på sommaren och vintern.

Våra huvudsponsorer