2016-11-13 14:14

Lyckad helg för skidpremiär i Mora

Sol, nysnö, minusgrader och glada barn. Förutsättningarna för Vasaloppets öppningshelg i Mora kunde inte ha varit bättre. Flera hundra personer testade de nyinvigda skidspåren och närmare 50 barn passade på att köra Barnens Vasalopp och belönades med både blåbärssoppa och medalj.

Vasaloppets partners, Swix, Madshus och Johns Sport var på plats och många testade säsongens nyheter och fick tips och råd angående utrustningen. Dessutom erbjöd flera av de officiella Vasaloppscoacherna uppskattade prova på-pass för att visa fördelarna med att delta i kurser som förbättrar tekniken.

Det är första gången som Vasaloppet arrangerar en öppningshelg och man kan erbjuda fina skidspår tack vare snö som sparats sedan föregående säsong. Redan i torsdags invigdes spåren samtidigt som 2017 års officiella Vasaloppsmotiv avtäcktes på Café Zorn.
– Det blev en lyckad start på säsongen och nu hoppas vi att vintern håller i sig. Tanken är att vi ska fortsätta även nästa år med någon form av officiell premiär. Klart är att intresset är stort, säger Johan Eriksson, utvecklingschef på Vasaloppet.

Våra huvudsponsorer