2016-08-29 11:12

Lyckat testlopp för Vasakvartetten

I samband med Vasastafetten 2016 sprang fyra personer ”Vasakvartetten”. I stället för tio personer som i Vasastafetten var de alltså bara fyra som delade på sträckan Sälen–Mora. Det var ett initiativ från tidskriften Runner’s World i samarbete med Vasaloppet, och flera hundra personer ansökte om att få vara med när Runner’s World sökte deltagare till sitt fyramannalag. På nummerlapparna stod givetvis startnummer 4444.

Två herrar och två damer ingick i laget och varje sträcka var på mellan 19 och 24 km, påminnande om fyra halvmaror. Laget blir mindre och logistiken dessutom enklare när man bara behöver en bil.

De fyra lagmedlemmarna har bloggat tillsammans under hela sommaren och träffades första gången dagen innan loppet då man bilade upp till Mora. Man fann snabbt varandra och stämningen var på topp och alla laddade på lördagsmorgonen. Klockan nio gav sig Fredrik Olausson iväg på den första sträckan, 23,5 km till Mångsbodarna. Där tog Ellen Sepp vid och sprang 23,2 km till Evertsberg där Fredrik Steinman avlöste. Efter 24,2 km lämnade han i Hökberg över till Maria Tholin som sprang 19,1 km in i mål.

Vasakvartett-laget deltog utom tävlan i Vasastafettens mixedklass och tiden 7.25.57 hade gett en 41:a plats i mixedklassen eller en 77:e plats totalt bland samtliga stafettlag.

Ellen Sepp sammanfattade lagets insats i ett blogginlägg:
”… Vi genomförde hela stafetten som ett lag. Som världens bästa lag dessutom. Vi peppade varandra, hejade på varandra, gjorde detta tillsammans. Vi tog oss från Sälen till Mora på 7 timmar och 26 minuter. Inga sura miner på hela helgen. Bara massa positiva energier.”

Vasaloppets utvecklingschef berättade i Vasalopps-TV att man nu utvärderar Vasakvartetten noggrant och han menar att man i Vasakvartetten har något som ligger i linje med Vasaloppets värderingar: Att man bildar ett team, gör något tillsammans, att man har en utmaning och får ett mål med träningen.

Återstår alltså att se huruvida Vasakvartetten blir ett permanent lopp i Vasaloppets sommarvecka. Intresset finns…

LÄS VASAKVARTETTENS BLOGG HOS RUNNER’S WORLD

 

Våra huvudsponsorer