2017-03-31 10:03

MountainbikeSkolan är ny officiell Vasaloppscoach

Med ett stort utbud av kurser, lång erfarenhet och professionella kursledare erbjuder MountainbikeSkolan dig som cyklist möjlighet att utvecklas och ta din cykling till nästa nivå. Nu blir MountainbikeSkolan den första officiella Vasaloppscoachen på cykel.

– Vi är ett sammansvetsat gäng cykelentusiaster som älskar allt som hör cykling till. Nu är vi extra stolta och glada över att vara en del av Vasaloppet som den första coachen på två hjul, säger Daniel Buckard, grundare av MountainbikeSkolan.

MountainbikeSkolan startade 2014 och håller till i Hellas i Nacka utanför Stockholm. Vår, sommar och höst erbjuder de kurser för både nybörjare och mer avancerade åkare, för barn, vuxna och ungdomar. Dessutom finns en specialkurs för dig som ska cykla Cykelvasan.
– Vi har som mål att på bästa sätt inspirera, instruera och introducera denna fantastiska sport till så många som möjligt. Vi tror att vårt mål att verkligen se och coacha varje kursdeltagare, gör att du snabbt blir tryggare, snabbare och får bra självförtroende på din cykel, säger Daniel Buckard.

För att få titulera sig Vasaloppscoach krävs det att du har dokumenterad erfarenhet och kan erbjuda tjänster med hög kvalitet. En Vasaloppscoach ska inspirera och öka människors motivation och tekniska kunnande inom sin idrott. Kriterier som Mountainbikeskolan alltså uppfyller mer än väl.
– Vi ser verkligen fram emot att ha med MountainbikeSkolan bland våra officiella partner. Vi har saknat en coach på cykel och det betyder mycket för oss att vi nu kan erbjuda våra deltagare kompetent vägledning även på två hjul, säger Anna Tynell-Segerström vid Vasaloppets sponsoravdelning.

Vasaloppets sommarvecka startar med Cykelvasan Öppet spår, Cykelvasan 45 Cykelvasan 30 och Ungdomscykelvasan fredagen den 11 augusti. Här finns fortfarande platser kvar i samtliga lopp och i nuläget finns även ett fåtal platser kvar till Cykelvasan 90, lördagen den 12 augusti. Anmäl dig redan nu på Mina sidor.

Läs mer om MountainbikeSkolan, deras utbud, ledare och kurser och boka på www.mountainbikeskolan.se

Vasaloppets sommarvecka 2017
Fre 11 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg.
Fre 11 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg.
Fre 11 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg.
Fre 11 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen.
Lör 12 aug: Cykelvasan 90.94 km. Start Sälen.
Lör 19 aug: Ultravasan 45.45 km. Start Oxberg.
Lör 19 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen.
Lör 19 aug: Vasastafetten. 4,5–15 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen.
Lör 19 aug: Vasakvartetten. 19,1–24,2 km. Löparstafett för fyramannalag. Start Sälen.

Våra huvudsponsorer