2017-02-16 13:21

Nu är den här, ladda ner appen "Vasaloppet vinter"

Ha koll på brorsans, kompisens och mammas resa i fäders spår med direktrapporter från varje kontroll. Spana in dagens program och följ våra evenemang på YouTube och Vasaloppsradion och få träningstips via Vasaloppsskolan. Ladda ner ”Vasaloppet vinter” gratis redan i dag på App Store eller Google Play.

I appen kan du som deltagare, ivrig påhejare eller bara allmänt intresserad, köpa bevakningar av deltagarna i samtliga tio lopp under Vasaloppets vintervecka. Följ dem i spåret och få direktrapporter från varje kontroll som passeras. I bevakningsvyn kan du även följa banans kupering och se vad deltagarna har framför sig. Utgå från loppet du ska följa och hitta personer genom att söka på namn eller klubb. Köper du minst två bevakningar i samma lopp kan du dessutom jämföra deras tider vid alla officiella passeringar och i mål. Antalet bevakningar är obegränsade och kostar 10 kronor per deltagare och lopp. Från alla officiella kontroller som passeras skickar appen automatiskt ut passertider och du får en uppskattad tid för när deltagaren beräknas komma till nästa kontroll. 600 meter före mål får du även en förvarning om att deltagaren snart passerar mållinjen.

Tiderna baseras på genomsnittshastigheten men tar inte hänsyn till exempelvis väderförhållandena eller andra faktorer som kan påverka farten.

Kartan i appen hjälper även dig som är på plats i Dalarna att hitta platser relaterade till loppen och se viktiga trafikhänvisningar. Här får du även senaste nytt från Vasaloppet och håller dig uppdaterad med arrangemangets program. Några spännande nyheter i årets upplaga är bland annat Vasaloppsskolan, fem filmer om skidträning, att det går att följa våra evenemang direkt på YouTube och på Vasaloppsradion och självklart världspremiären av Nattvasan och deltagarnas framfart där. Appen laddas ner gratis på App Store och Google Play.

Du kan även följa en åkare i spåret via sms-bevakning. Priset är 25 kronor för de kortare loppen och 35 för de längre, Öppet Spår, Nattvasan och Vasaloppet. Så här gör du för att beställa sms-bevakning.

 

Våra huvudsponsorer