2017-02-25 10:15

Nu ska hjältarna hyllas!

Inför årets Tjejvasa och Vasalopp tar Vasaloppet nu ett nytt grepp under slutet av dagen och gör en satsning på att ta emot de som kämpat länge i spåret som äkta hjältar.

– Vi som arbetar som speakers har  under de senaste åren känt att vi behöver göra något mer i slutet under dessa två dagar. När det börjar bli glest mellan åkarna är det lätt att publiken lämnar målområdet. Det finns en tradition i Mora att gå ut och titta på de sista åkarna när de kommer i mål och vi ska nu bygga vidare på den traditionen och göra mera av feststämning i målet, säger initiativtagaren Janne Wiklund.
– De som kommer i slutet av dagen är ju egentligen de riktiga hjältarna och de måste också få ett bra mottagande på väg in till målet, säger målchef Mats Rylander.
Diskussioner mellan Janne Wiklund och Vasaloppet resulterade i projektet ”Hjältarnas målgång.”

Den sista timmen av Tjejvasan, samt från klockan 19:00 på Vasaloppet, är tanken att musiken poppas upp och publiken får klappa händer i takt till musiken samt hejaropen blir mer intensiva.
– Med Hjältarnas målgång hoppas vi att vi får fler åskådare att stanna kvar i målområdet fram till dess att sista åkare har kommit i mål. De som kämpar i många timmar för att uppnå sin dröm är väl värda att få ett varmt mottagande vid målet, avslutar Janne Wiklund och Mats Rylander.

Våra huvudsponsorer