2015-11-20 15:21

Ny skidskola i Vinterstudion

Äntligen, tycker alla vintersportfans. Lördag 21 november är det dags för säsongsstart av Vinterstudion i SVT. Förutom den svenska skidpremiären i Bruksvallarna är det också i Vinterstudion premiär för serien ”Stephan på glid”, där SVT-profilen Stephan Wilson ska träna för att åka Vasaloppet den 6 mars 2016.

Stephan Wilson, som bland annat är känd som programledare för Lilla Sportspegeln,  har bestämt sig. Han vill förstå charmen med vintersport. Från att knappt ha stått på ett par skidor vill han åka Vasaloppet i mars, och delar sin resa mot Mora i nya serien ”Stephan på glid”.nyhet_stephan_ 500
– Det är en fantastisk känsla att vara ute med mina rullskidor och se folks leenden. Folk blir glada när de ser mig. Jag vet inte om det beror på min rosa hjälm, min usla skidteknik, eller att jag är ganska ovanlig när jag är ute i spåren. Jag har inte sett någon med min hårfärg, min bakgrund, åka där jag åker. Eller någon annanstans, säger han.

Den nya minidokumentärserien ”Stephan på glid” har premiär i Vinterstudion på lördag. I sex avsnitt fram till Vasaloppet ska SVT:s Stephan Wilson lära sig åka skidor. Dels för att göra sina framtida vintrar lite roligare, men också för att förstå engagemanget kring längdskidor.

Såväl Tjejvasan som Vasaloppet direktsänds av SVT 2016.

Här är Vinterstudions alla sändningstider i vinter

Mer om ”Stephan på glid” går att läsa här

Avsnitten i serien kommer även att hamna på SVT Play.

Foto: SVT

 

Våra huvudsponsorer