2017-01-13 14:17

Nyspårat i Vasaloppsarenan

Vintern är här på allvar! Till helgen har nya spår preparerats i Vasaloppsarenan mellan Evertsberg och Mångsbodarna. Samtidigt avgörs tävlingen Moraloppet mellan Oxberg och Mora där det kan bli trångt i spåren under lördagen.

Lördag den 14 januari arrangeras Moraloppet med start i Oxberg och mål vid Prästholmens IP i Mora. Sträckan är 44 kilometer.
– Många åkare kommer att finnas i spåren när starten gått 11.00 och sen hela dagen fram till cirka 16.00. Vill du slippa trängas rekommenderar vi att du tar dig uppåt och testar andra delar av Vasaloppsspåret, säger Anders Holmberg, arenaansvarig på Vasaloppet.

Snön och kylan som kom i veckan har gjort att skidåkning är möjlig på fler ställen i Vasaloppsspåret. Sträckan Evertsberg och Mångsbodarna är, som tidigare nämnts, helt nyspårad och det går även att åka skidor från Eldris upp mot Norra Garberg. Söndagen den 15 januari är det dessutom fritt fram för alla att skida hela vägen in till Mora. Staffan Larsson, officiell Vasaloppscoach, arrangerar bussresor upp längs Vasaloppsspåret till önskad avstigningsplats under helgerna. Läs mer och boka resor här

Våra huvudsponsorer