2017-06-13 15:20

Öppet kval till Cykelvasasprinten flyttar till torsdagen

Cykelvasasprinten är ett uppvisningslopp för särskilt inbjudna elitcyklister i Lindvallen, Sälen. En nyhet för 2017 är att Cykelvasasprintens öppna kval, där allmänheten är inbjuden, kommer att avgöras redan på torsdagskvällen.

Cykelvasasprinten genomförs fredagen den 11 augusti, dagen före Cykelvasan 90. En tillfällig bana – som är publikvänlig, rolig och teknisk – byggs i nedre delen av Lindvallens slalombackar. Tävlingen har en dam- och en herrklass.

Öppet kval till Cykelvasasprinten, Cykelvasascenen i Lindvallen, torsdag 10 augusti kl 18.00–19.00
I år flyttas det öppna kvalet för allmänheten till torsdagskvällen. Kom och ta med dig cykel och hjälm så får du ställa upp i kvalet. Ingen föranmälan krävs och du kör ett varv på sprintbanan. De tre snabbaste damerna och de tre snabbaste herrarna går vidare till att utmana våra inbjudna elitcyklister i Cykelvasasprinten på fredagen. Fina priser lottas ut bland alla som ställer upp. Ingen deltagaravgift. Varmt välkommen!

Cykelvasasprinten, Cykelvasascenen i Lindvallen, fredag 11 augusti kl. 15.00
Inbjudna elitcyklister gör upp om segern Cykelvasasprinten 2017. Dam- och herrklassen som består av cirka 20 cyklister kommer i år att delas upp i tre semifinalheat där de två snabbaste från varje heat går vidare till finalen. Damerna kommer liksom förra året att ha en egen final. I båda klasserna tilldelas prispengar till segraren. Varje lopp är två varv.

Värdar för Cykelvasasprinten är ICA, Craft, SkiStar och Stadium

Se Vasalopps-TV:s inslag från Cykelvasasprinten 2016:

 

Våra huvudsponsorer