2017-10-18 10:31

Rivstarta träningen – 9 november öppnar Vasaloppsarenan

Skidspår i både Mora och på Vasaloppsstarten i Sälen. Föreläsningar, avtäckning av 2018-års Vasaloppsmotiv, stor invigning av IFK Moras nya föreningshus och dessutom chans att testa en riktig Vasaloppsstart. Vintern börjar i Mora och Sälen 9 –12 november. Välkommen, och glöm inte skidorna!

Tack vare sparad snö från i vintras kan Vasaloppsarenan öppna för skidåkning redan i november. Från torsdag kväll, den 9 november, öppnar spåret i Mora för att invigas ordentligt lördag den 11 november. Och det blir en helg med många spännande och roliga aktiviteter i både Mora och Sälen.

Lördagen bjuder på stor invigningsfest av IFK Moras föreningshus i Hemus och Vasaloppsarenan i Mora där vinterns skidsäsong nu kan börja. Dessutom blir det avtäckning av 2018-års Vasaloppsmotiv och presentation av årets konstnär. Vi bjuder även på mat och en mängd roliga aktiviteter som tipspromenad, musikunderhållning med mera.

Söndag den 12 november fortsätter programmet i Sälen med föreläsningar på Högfjällshotellet, som även sänds live på Vasaloppets Facebook- respektive YouTube-kanal, öppning av Vasaloppsarenan på Vasaloppsstarten och möjlighet för alla skidsugna att testa på en riktig Vasaloppsstart. Vi bjuder på lunch och har ställt upp så gott som hela vår maskinpark till allmän beskådan.

Ta chansen att möta vintern och komma igång med skidåkningen redan nu. Välkomna till Vasaloppet!

Program, Vasaloppets öppningshelg med snöpremiär 9–12 november

Torsdag 9 november, Mora
från 17.00 Välkommen att åka skidor i Vasaloppsarenan, snön är utlagd och det är åkbart från Zornmuseet i Mora och uppåt i arenan

Fredag 10 november, Mora
från 08.00 Välkommen att åka skidor i Vasaloppsarenan, snön är utlagd och det är åkbart från Zornmuseet i Mora och uppåt i arenan

Lördag 11 november, Mora

11.00–14.00 Officiell öppning av Vasaloppasarenan i Mora
11.00–11.30 Eva-Lena Frick, Vasaloppets vd öppnar arenan på Mora skidstadion
11.30          Invigning av nya föreningshuset i Hemus
11.30          aktiviteter i området; gratis mat, tipspromenad med fina priser,  musikunderhållning mm.
13.00         Avtäckning av årets Vasaloppsmotiv i föreningshuset

Söndag 12 november, Sälen

10.00–11.00 Föreläsningar, Högfjällshotellet Sälen, sänds även live på YouTube och Facebook
Välj mellan:
Hur säkrar vi Vasaloppets framtid?
Anders Holmberg och Tommy Höglund från Vasaloppet berättar om arbetet med att mark- och snösäkra Vasaloppsarenan
Eller
Var och när vill du se på Vasaloppet? 
Jon Svensson från Vasaloppet och Adde Granberg från SVT tar dig med på en resa in i den digitala världen.
12.00–13.00 Officiell öppning av arenan i Sälen, Berga By
Eva-Lena Frick, Vasaloppets vd öppnar arenan i Sälen. Här kan du prova en riktig Vasaloppsstart. (sträckan styrs av hur mycket snö vi fått fram.) Dessutom bjuder vi på lunch och du kan även kolla in alla maskiner som hjälper oss med snö och spår: pistmaskiner, snökanoner, skotrar mm. Och glöm inte skidorna!

Våra huvudsponsorer